Port başvurusu nasıl yapılır?

ilkerzturk19

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Otomasyon Teknikeri
Arkadaşlar merhaba, yeni taşınacağım adreste 8 daire, 6 adet port var ve hepsi dolu. Sorgulama yaptığımda altyapı yok olarak görünüyor fakat diğer dairelerin internetleri bağlı. Ek port başvurusu nasıl ve nereden yapılacağına dair bir bilgiye ulaşamadım, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi firmanın interneti bağlı ise o firmaya müraacat etmen gerek.
Eğer bu firma Türk Telekom ise bölge müdürlüğüne gitmen daha faydalı.
Hâla sorunu çözmüyorlarsa BTK şikayet üzerinden şikayetinizi oluşturun.
Seve seve ilgileniyorlar.

Not: BTK şikayet son çare olsun. Şikayeti oluştururken bütün yolları denediğinizi beyan etmeniz önemli.

Hangi firmanın interneti bağlı ise o firmaya müraacat etmen gerek.
Eğer bu firma Türk Telekom ise bölge müdürlüğüne gitmen daha faydalı.
Hâla sorunu çözmüyorlarsa BTK şikayet üzerinden şikayetinizi oluşturun.
Seve seve ilgileniyorlar.

Not: BTK şikayet son çare olsun. Şikayeti oluştururken bütün yolları denediğinizi beyan etmeniz önemli.
Binada ki diğer daieler farklı internet sağlayıcı kullanıyorlar, alt yapı türktelekom'a ait. 6 daire de internet kullanıyor 8 daire olan binaya 6 port koymuşlar boş port yok sanırım türktelekoma gideceğim.

Binada ki diğer daieler farklı internet sağlayıcı kullanıyorlar, alt yapı türktelekom'a ait. 6 daire de internet kullanıyor 8 daire olan binaya 6 port koymuşlar boş port yok sanırım türktelekoma gideceğim.

ISS olarak değil altyapı olarak kim varsa ona gitmelisin.
Türk Telekom'a gidip derdini anlat. Çözüm bulamazsan BTK'ya şikayet oluştur.

BTK kesinlikle ilgilenmiyor Açık Kapı ve Twitter üzerinden şikayet oluşturun daha etkili olur Cimer de ilgilenmiyor. BTK Zaten TT'nin elinde ben de port yok diye şikayet ettim TT'ye ön başvuru yapın port açılınca haber ederiz diye otomatik mesaj attılar itiraz ettim yine aynısını attılar en son üçüncü itirazda BTK kontrolüne düştü şikayet onlar da aynı otomatik mesajı attılar firma böyle dedi diye :D. Açık Kapı şikayetime adam gibi cevap geldi Valilik aracı olduğu için değerlendireceğiz dediler Twitter şikayetimde ise beni aradılar konuştuk ilgilendiler Temmuz'un sonuna kadar açacağız port dediler. Ben ne yapacağım peki? Port falan beklemeden mevcut internetimi değiştireceğim direkt. Normalde ikinci internet almak istiyordum ondan port istiyordum.

BTK kesinlikle ilgilenmiyor Açık Kapı ve Twitter üzerinden şikayet oluşturun daha etkili olur Cimer de ilgilenmiyor. BTK Zaten TT'nin elinde ben de port yok diye şikayet ettim TT'ye ön başvuru yapın port açılınca haber ederiz diye otomatik mesaj attılar itiraz ettim yine aynısını attılar en son üçüncü itirazda BTK kontrolüne düştü şikayet onlar da aynı otomatik mesajı attılar firma böyle dedi diye :D. Açık Kapı şikayetime adam gibi cevap geldi Valilik aracı olduğu için değerlendireceğiz dediler Twitter şikayetimde ise beni aradılar konuştuk ilgilendiler Temmuz'un sonuna kadar açacağız port dediler. Ben ne yapacağım peki? Port falan beklemeden mevcut internetimi değiştireceğim direkt. Normalde ikinci internet almak istiyordum ondan port istiyordum.

Ben şahsen 2 sene bağlatamadığım defalarca resimlerle projelerle bağlatmaya çalıştığım fiber kutumu BTK'ya şikayetim sonrası bağlattım.

Ben şahsen 2 sene bağlatamadığım defalarca resimlerle projelerle bağlatmaya çalıştığım fiber kutumu BTK'ya şikayetim sonrası bağlattım.

Hocam ne yazdiniz ben 7 yıldır internet icin ugrasiyorum fiber olmasa da olur port yok altyapı yok sorunlarindan biktim ben ne yazmaliyim BTK'ya da isim gorulsun

Binada ki diğer daieler farklı internet sağlayıcı kullanıyorlar, altyapı Türk Telekom'a ait. 6 daire de internet kullanıyor 8 daire olan binaya 6 port koymuşlar boş port yok sanırım Türk Telekom'a gideceğim.

Ayni sorun hocam 8 daire 4 port 7 yıldır icraat yok halledebildiniz mi hocam

Öncelikle şunu bilmek gerek: söz edilen adreste T.Telekom'un altyapısı var ama ne tür altyapı? Bakır altyapı mı (VDSL), fiber altyapı mı (FTTH). VDSL'de genelde binaların içine port konulmaz, DSLAM denilen portlar sokaktaki saha dolaplarındadır. Altyapı fiber ise, 8 daireli binaya da Telekom 6'lı fiber dağıtım kutusu takmaz.

Binada olduğunu söylediğiniz portların bir fotosunu yollar mısınız? 😳

Technopat Haberler

Geri
Yukarı