Port Scan Attack nasıl çözülür?

Modemde TR 069 hizmetini kapatabiliyorsan kapat. Yoksa modem üreticisiyle iletişime geçin. Bu saldırı değil ISP ile aranda olan bağlantının bir hizmeti Uzaktan bağlantılar teknik açıdan yapılabiliyor ve o yüzden yurtdışı gözüküyor olabilir. Dediğim AV kllanmaya başlarsan sıkıntı çekmezsin. AV de uyarı verirse modem değiştirmeniz gerekebilir.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Bende TR-069'u devre dışı bırakmayı denemiştim ama sanırsam modemde böyle bir ayar yok ha bir de az önce PC'den Wi-Fi'ye bağlanınca loglarda ACCEPT SAMBA REQUEST ve ACCEPT UDPSAMBA REQUEST artarda geldi sizce bu sakıncalı mıdır?

Dosya Ekleri

• 20200906_235828.jpg
    20200906_235828.jpg
    14,1 KB · Görüntüleme: 95
Loglarda başka bir şey yokki zaten log belirli bir yeri kayıt alıyor fazla alınca siliniyor bir kapasitesi var galiba gerisi yok olsa atardım neyse yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Bunlar tekrar olmaya başladı.
Kaspersky da yükledim dediğiniz gibi ondada saldırganları tespit etme var kaspersky bir şey bulmuyor.
Virüs tarama da yaptım yine bir şey yok ama modem log da bunlar olunca tedirgin oluyor insan.

Dosya Ekleri

• 20200908_153839.jpg
    20200908_153839.jpg
    144 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı