Power Board Patladı

• Konuyu başlatan chon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.626
Yer
Milky Way
Herkese sağlıklı günler.
Philips 49pus7909/12 model televizyonumuz var. Bazı sorunlardan dolayı içini açtım ve Power board ile Logic Board arasındaki bağlantıyı kestim daha sonra statik elektriğini boşaltmak istedim.
Bu sırada bir direncin ayağına dokundum ve küçük bir patlama oldu. Sanıyorum bir direnci yaktım. R505 etiketli bu direnci nerede bulabilirim?

Fotoğrafa dikkatli bakarsanız üzerindeki kısmın yandığını göreceksiniz. Lütfen dalga geçmeyin evet büyük aptallık ettim.

Dosya Ekleri

• Direnç.jpg
    Direnç.jpg
    594,3 KB · Görüntüleme: 152
Direnci sök ve alt tarafından halkaların rengine bak, direncin değerini buradan hesaplayabilirsin.
Üst taraftan sadece kırmızı ile başlayıp altın renk ile devam ettiği görülüyor.
Board'ı tamamen sökeceğim ancak elektrik çarpmasından biraz korktum patlamadan sonra. R505 yazısı bir anlam ifade etmiyor mu? Ben bu kartın şemasını aradım ancak bulamadım internette. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Çok üzgün haldeyim.

Sizin yazdığınız R505 devredeki 505. eleman olduğunu gösteriyor. Direncin değeri değil. @Yunusemre0101'in de dediği gibi renk kodlarını okuyarak bulabilirsin değeri. Eğer değeri bulmayı bilmiyorsan, renkleri yaz buraya, bulup sana geri yazarız.

Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum. Dirençler öyle patlamazlar. Patlayan eleman kondansatör/kapasitör büyük ihtimalle. Yakınlarda var mı?

@cengover_ekin kondansatör/kapasitör içinde biriken enerjiyi nasıl boşaltabilirim? Şuan kartı söktüm. Sorunlu direncin yerini kırmızı yuvarlak içine aldım.

İlk sorudan emin değilim. Ucuna direnç bağlarsan boşalabilir normalde ancak devre üzerinde olduğu için diğer elemanlara da sıkıntı verebilir. Sorunlu direnci havya ile sökebilir misin? Sökmeyi deneyip üzerindeki renkleri okursan, aynısını tekrar takabilirsin.

@cengover_ekin Direncim bu şekilde. Doğru okuyorsam: Kırmızı, Kırmızı, Gümüş, Bronz.
Yarın lehim pompası alarak direnci sökeceğim. Kapasitörlerin değerlerini alıp yenileri ile değiştireceğim. Planım bu şekilde.

Dosya Ekleri

• direnç_makro.jpg
    direnç_makro.jpg
    584,2 KB · Görüntüleme: 76
@cengover_ekin Direncim bu şekilde. Doğru okuyorsam: Kırmızı, Kırmızı, Gümüş, Bronz.
Yarın lehim pompası alarak direnci sökeceğim. Kapasitörlerin değerlerini alıp yenileri ile değiştireceğim. Planım bu şekilde.
3. çizgi gümüş olmaz. Ya sarı ya da turuncudur. Eğer başka bir renkse aşağıdaki adresten nasıl okunacağına bakabilirsiniz. Turuncu ise değeriniz 22k, sarı ise 220k olacaktır. Kapasitör değeri üzerinde yazar eğer mercimek değilse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı