Mehmet hocam 300W'tan 500W'a geçmeniz ve sorununuzun bitmesi sadece PSU'nun kalitesiz olmasıyla alakalı olmayabilir sisteminizi belirtmemişsiniz belki de sisteminize 300W yetmediği için sorunlar baş göstermiş olabilir.Direkt kendi konumu atıyorum, tekrar anlatmaya üşendim
Kalitesiz PSU'dan kaliteli PSU'ya geçiş
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Kullandığım sistemde eskiden takılı olan Frisby FOEM 300W PSU vardı. Ve bir takım sebeplerden dolayı FSP 500W'a geçtim. Sebepler: 1) Fanı arızalandı, rölantideki araba gibi rın rın rın rın diye çalışıyordu. 2) Artık belli ki yanmaya başladı, çok fazla yanık...www.technopat.net
PSU yetmediği den değil kalitesizliğinden. Yetmezse zaten sistem kapanır. O kadar sesliydi ki ses kesilsin diye kasanın her yerini bantladım. Ama yine de ses kesilmedi. Çok cok sesli ve sıcak çalışıyor.Mehmet hocam 300W'tan 500W'a geçmeniz ve sorununuzun bitmesi sadece PSU'nun kalitesiz olmasıyla alakalı olmayabilir sisteminizi belirtmemişsiniz belki de sisteminize 300W yetmediği için sorunlar baş göstermiş olabilir.
Mehmet hocam 300W'tan 500W'a geçmeniz ve sorununuzun bitmesi sadece PSU'nun kalitesiz olmasıyla alakalı olmayabilir sisteminizi belirtmemişsiniz belki de sisteminize 300W yetmediği için sorunlar baş göstermiş olabilir.
Ekran kartının sıcaklığına doğrudan bir etkide bulunduğunu söylemiştiniz yine de.Elektronik bazen şans işidir. 4 yıldan fazla Dark diye en kalitesizinden bir PSU kullandım patlamadı, sorun yaşatmadı. 4 aydır da ASUS ROG Strix 80+ Gold kullanıyorum onda da bir sorun yok.
Anladım. Son olarak o sistemde kullandığınız ekran kartı ve işlemcinizi söylerseniz sevinirim.PSU yetmediği den değil kalitesizliğinden. Yetmezse zaten sistem kapanır. O kadar sesliydi ki ses kesilsin diye kasanın her yerini bantladım. Ama yine de ses kesilmedi. Çok cok sesli ve sıcak çalışıyor.
Ekran kartının sıcaklığına doğrudan bir etkide bulunduğunu söylemiştiniz yine de.
Hemen üstte de aynı konuyu paylaşmışsınız zaten.
AMD A8 7650k, GT1030.Anladım. Son olarak o sistemde kullandığınız ekran kartı ve işlemcinizi söylerseniz sevinirim.
Hava durumu olarak 2 derecelik bir fark varmışBenim konumda yaptığım test videolarına ve Furmark verilerine bakabilirsin. Belki ikisi sıfır olsaydı da sıcaklık farkı olurdu. Kullanılan malzeme ve parça kalitesi de fark yaratıyor.
Eski güç kaynağının ekran kartı ve işlemci sıcaklığını artırması
Dünkü inceleme konumdan sonra bizzat aynı oyunda, aynı ayarlar ve sürücü ile fark ettiğim bir durum bu. Kasam Corsair 275R modeli ve güç kaynaklarını fanı aşağı bakacak şekilde takıyorum çünkü altında ızgarası ve filtresi mevcut. İki güç kaynağı da aynı şekilde sistemime monteliydi. Yazın kasamı...www.technopat.net