Powerade zararlı mı?

O kadar eminim ki, konuya yorum yapanların hiçbiri Powerade nedir, bilmiyor.

" Powerade, spor sırasında terle kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin (sodyum-potasyum) hızlı bir şekilde geri kazanılmasına destek olur. Böylece, spor yaparken kendi performansınızı en yüksek seviyede uzun süre göstermenize yardımcı olur."


Powerade bunun yanında enerji metabolizmasında rol oynayan B3, B6 ve B12 vitaminlerini içerir. Dünya çapında satıldığı her ülkede sağlık bakanlığı onayı vardır. Bu bir takviyedir, "Redbull ile karıştırmayın!!" Son 5-6 yıla dek çok ünlü futbolcular aktif olarak tüketiyorlardı. Kimi sponsor, kimi maç öncesi ısınmalarda kaybedilen elektroliti yenilemek ve dengelemek için tüketiyordu. Fakat 11 yaşında genç bir sporcu için elbette ki önerilmez. Vücut gelişimi tamamlandıktan sonra kullanılması gerekir. Bu da 20 ve sonrası yaşlara işaret eder. Bu türlü takviye spor gıdalarını senin yaşındaki bir gencin karaciğeri kaldırmaz. Büyüyene dek asla tüketme!
 
Powerade enerji içeceği değil, elektrolit düzenleyici bir içecek. Yalnız içinde çok fazla katkı maddesi mevcut, fazla kullanımın karaciğer için zararlı olabilme ihtimali olabilir. Bence maden suyu gibi daha sağlıklı alternatiflerle elektrolit dengesini korumak daha iyi bir seçenek.
 
O kadar eminim ki, konuya yorum yapanların hiçbiri powerade nedir, bilmiyor.

" Powerade, spor sırasında terle kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin (sodyum-potasyum) hızlı bir şekilde geri kazanılmasına destek olur. Böylece, spor yaparken kendi performansınızı en yüksek seviyede uzun süre göstermenize yardımcı olur."


Powerade bunun yanında enerji metabolizmasında rol oynayan b3, B6 ve B12 vitaminlerini içerir. Dünya çapında satıldığı her ülkede sağlık bakanlığı onayı vardır. Bu bir takviyedir, "redbull ile karıştırmayın!" Son 5-6 yıla dek çok ünlü futbolcular aktif olarak tüketiyorlardı. Kimi sponsor, kimi maç öncesi ısınmalarda kaybedilen elektroliti yenilemek ve dengelemek için tüketiyordu. fakat 11 yaşında genç bir sporcu için elbette ki önerilmez. Vücut gelişimi tamamlandıktan sonra kullanılması gerekir. Bu da 20 ve sonrası yaşlara işaret eder. Bu türlü takviye spor gıdalarını senin yaşındaki bir gencin karaciğeri kaldırmaz. büyüyene dek asla tüketme!

Evet anladıkki sen ne olduğunu biliyormuşsun powerade dediğin şey çok fazla zararlıdır mesela en önemlisi kalp atışlarını bozar kalbi tetikler ve kalp krızıne neden olur. Büyüyene kadar tüketme demişsin böyle içeceklerin hiçbir zaman tüketilmemesi gerek tamamen yasaklanması gerek onun yerine su içilmesi gereklidir ayriyeten o enerji içeceğini için her kim olursa olsun karaciğeri kaldırmaz herkes için zararlıdır lütfen konu hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapmayınız kötü ve zararlı olan bir şeyi belli bir yaştan sonra içilmesini tavsiye etme.
 
@Lenka ve @Yararsız Üye'ün dediği gibi enerji içeceği değil Powerade, izotonik içecek. Yalnız ben de içindeki katkı maddelerinden dolayı önermiyorum. Tadından taviz verirseniz izotonik içecekleri evde yapmak da mümkün.

Onun yerine su içilmesi gereklidir.
Su izotonik içeceklerin yerini tutmaz. Maden suyu deseniz anlarım.
 
@Lenka ve @Yararsız Üye'ün dediği gibi enerji içeceği değil powerade, izotonik içecek. Yalnız ben de içindeki katkı maddelerinden dolayı önermiyorum. Tadından taviz verirseniz izotonik içecekleri evde yapmak da mümkün.

Su izotonik içeceklerin yerini tutmaz. Maden suyu deseniz anlarım.

Tamam ama sonuç olarak içindeki birçok madde zararlı insan sağlığını tehlikeye atıyor izotonik olsa ne fayda ölüm riskine yol açıyor.
 
izotonik olsa ne fayda ölüm riskine yol açıyor.

Powerade dediğin şey çok fazla zararlıdır mesela en önemlisi kalp atışlarını bozar kalbi tetikler ve kalp krızıne neden olur.

Bu konuda "uluslararası" bir çalışmanın kaynağı varsa göster, yoksa da bilmediğin konu hakkında hüküm verecek şekilde konuşma. İngilizce olur, İspanyolca olur istersen Fransızca olur fark etmez. Kaynak göster okuyup biz de öğrenelim...

Dersen ki çok tüketilince diyabete neden olabilir ya da karaciğere zarar verir diye, bu durum meyve suları için de geçerli, fazla fruktoz/glikoz alımı ile ilgisi var. Her şeyin fazlası zarar, bazı şeylerin o zararını görmek için tüketilmesi gereken miktar daha az sadece. 1 kadeh şarap sağlık açısından faydalıdır, 5-6 kadeh şarap değildir. Meyve sularının içerdiği fruktoz şekeri ve diğer tatlandırıcılar yüzünden Powerade gibi içeceklerden daha az risk yarattığını da sanmam.
 
Bu konuda "uluslararası" bir çalışmanın kaynağı varsa göster, yoksa da bilmediğin konu hakkında hüküm verecek şekilde konuşma. İngilizce olur, ispanyolca olur istersen fransızca olur fark etmez. Kaynak göster okuyup biz de öğrenelim...

Dersen ki çok tüketilince diyabete neden olabilir ya da karaciğere zarar verir diye, bu durum meyve suları için de geçerli, fazla fruktoz/glikoz alımı için de geçerli. Her şeyin fazlası zarar, bazı şeylerin o zararını görmek için tüketilmesi gereken miktar daha az sadece. 1 kadeh şarap sağlık açısından faydalıdır, 5-6 kadeh şarap değildir. Meyve sularının içerdiği fruktoz şekeri ve diğer tatlandırıcılar yüzünden powerade gibi içeceklerden daha az risk yaRATtığını da sanmam.

Kaynağa gerek yok. Bu konu haberlere kadar konu olmuştu zamanında. 100 kişiye sor 80 85 zararlı der doktorlarada sorabilirsin onlarda sana aynı şeyi söylerler. Zararlı kardeşim zararlı işte bunun yaşanmış örnekleri var. Sporcuların bile bazıları bu içeçek yüzünden kalp krizinde ölüyor. Kalbi tetikliyor. Zararlı olan bir şeyi zararsız diye savunmayınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı