POWERCOLOR R9 290 veya ASUS GTX770

Gtx780 örneğini performans/fiyat karşılaştırması için yazmıştım karışıklık olmuş özür dilerim, üstünde durduğum kartlar daha çok gtx 770 , r9 280x toxic idi lakin toxic stok bulmak epey sorun herkes toxic arıyor hehe bu yüzden gtx 770 e dönüş yapmıştım.
Edeclaw'ın mesajı üzerine Asus R9 280x Rog Matrix buna da baktım ama bunda da stok sorunu var.
r9 ların yeniden stoklara gireceği tarihi bilsem bekleyebilirim zamana bağlı olarak ama belirsizlik gtx 770 e çekiyor beni.

Gtx780 örneğini performans/fiyat karşılaştırması için yazmıştım karışıklık olmuş özür dilerim, üstünde durduğum kartlar daha çok gtx 770 , r9 280x toxic idi lakin toxic stok bulmak epey sorun herkes toxic arıyor hehe bu yüzden gtx 770 e dönüş yapmıştım.
Edeclaw'ın mesajı üzerine Asus R9 280x Rog Matrix buna da baktım ama bunda da stok sorunu var.
r9 ların yeniden stoklara gireceği tarihi bilsem bekleyebilirim zamana bağlı olarak ama belirsizlik gtx 770 e çekiyor beni.

Alacağın parçalar, bütçen ve ne tür oyun oynadığını söyler misin?

Her tür oyun oynuyorum MMO dan FPS ye kadar.
RAM / HDD / Anakart mümkün mertebe elimdekileri kullanmayı düşünüyorum.

Kasa/PSU
CPU
GPU

Bunlar alınacak, stok fan dışında hali hazırdaki phenom II Black edition 965 ten memnunum ama 1000tl + bir ekran kartına yakışmaz bu yüzden anakarta da uyduğu için 8320 düşündüm, okuduğum kadarıyla sadece oyun oynanıcak bir sistemde fx6300 bile yeterli geldiği söyleniyor ama bilgili olmadığım bir konu bu yüzden 8320 düşündüm ama şart değil elbette.

En sıkıntılı parça ; Ekran Kartı.

Gtx 770 ve r9 280x arasında çok gidip geliyorum. Tamam gtx 770 alıyorum dedikten sonra bile r9 280x lerde kalıyor aklım. En başta bir bütçem yoktu gtx 780 e kadar çıkıcaktım ama hatundan inceden rest yedik. Şimdilik gtx770 fiyat seviyelerinde geziniyorum, olurda aradaki farka çok çok fazla değer dediğiniz bir kart çıkarsa 1 hafta trip çeker onu alabilirim.

Geçen nostalji olsun diye General Zero Hours'u kurup biraz oynadım-fırsat bulunca oynadığım tek oyun. 50 yıllık oyun 5. dakikasında kasmaya başladı :) Ağır optimizasyon sorunları var.

FPS oyunlarında görsellik ön planda. Crysis 3'de de yapay zeka var ama bu Total War serisi ile kıyaslanmayacak kadar az. Strateji yada online oyunlarda grafik seviyesi daha düşüktür ama aynı anda yüzlerce karakter yada objenin harita üzerindeki her tür eylemi işlemciye fazlaca yük bindirir. Bu yüzden FPS oyunlarda işlemcinin ne olduğunu önemi yok. Ama diğer oyunlarda, düşük seviye işlemci = mutsuzluk anlamına gelebilir.

Ancak bu durum tüm oyunlar için geçerli değil. Online oyun sırasında sistemde herhangi bir kasılma yoksa yine mutlu sayılırız.
Online oyunları daha çok oynuyorsan dediğimi dikkate almalısın diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı