POWERCOLOR R9 290 veya ASUS GTX770

MMORPG oynayacaksan ekran kartından daha çok işlemciye yönelmelisin. Ekran kartı kötü olsun demiyorum, GTX 770 aşırı derecede fazlasıyla yetecektir. Ama iyi bir işlemci online oyunlarda çok daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim, işlemcimden memnun olmama rağmen darboğaz yaşamamak adına FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci ile değiştiricem, amd işlemcilerin stok fan biraz sesli ama değiştiririm napalım, intel i5 alsam anakart değişicek bir ton masraf.
Kaldı ki fan hariç amd işlemciler bence oyun için oldukça yeterli.

Gigabyte windforce alıcaktım lakin büyük çoğunluk Asus önerdi, asusu alıcam.
Sıra kasaya geldi;

Şu yeterli olucaktır diye düşünüyorum ama?
VATAN COMPUTER - XIGMATEK - ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX S

Teşekkür ederim, işlemcimden memnun olmama rağmen darboğaz yaşamamak adına FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci ile değiştiricem, amd işlemcilerin stok fan biraz sesli ama değiştiririm napalım, intel i5 alsam anakart değişicek bir ton masraf.
Kaldı ki fan hariç amd işlemciler bence oyun için oldukça yeterli.

Gigabyte windforce alıcaktım lakin büyük çoğunluk Asus önerdi, asusu alıcam.
Sıra kasaya geldi;

Şu yeterli olucaktır diye düşünüyorum ama?

GTX 780 alabileceğinizi söylediniz. Onun yerine GTX 770 ve İ5 4670 ve ona uyumlu bir anakart daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yani GTX 780 ve FX 8320 ikilisi 1886 lira yapıyor. Bunların yerine,

VATAN COMPUTER - ASUS - GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart

VATAN COMPUTER - ASUS - B85M-G Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

1763 lira yapar. Tekrar söylüyorum, online oyunları daha çok oynuyorsanız bunlar daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Ayrıca, kasa olarak Cooler Master veya Thermaltake alırsanız daha iyi olur.

Evet Gtx780 alabilirim bütün günüm ekrankartı araştırmakla geçti kafam da biraz çorba oldu denebilir. Gtx 770 işimi görüceğe benziyor o yüzden gtx 780 den vazgeçtim.
8320 ile MMOlarda sıkıntı yaşıcağımı düşünmüyorum aslında, yanılıyor da olabilirim ama nacizane tecrübelerime dayanarak Phenom 2 x4 965 Black Ed. ile dahi sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Ama elimdeki anakartı bu süreçte satabilirsem i5 ve uygun anakart tercih etmeme gibi bir inatçılığım da yok. Baktığımızda 8320 nin stock fanını değiştirdiğim zaman aynı fiyata bile geliyor.

Evet Gtx780 alabilirim bütün günüm ekrankartı araştırmakla geçti kafam da biraz çorba oldu denebilir. Gtx 770 işimi görüceğe benziyor o yüzden gtx 780 den vazgeçtim.
8320 ile MMOlarda sıkıntı yaşıcağımı düşünmüyorum aslında, yanılıyor da olabilirim ama nacizane tecrübelerime dayanarak Phenom 2 x4 965 Black Ed. ile dahi sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Ama elimdeki anakartı bu süreçte satabilirsem i5 ve uygun anakart tercih etmeme gibi bir inatçılığım da yok. Baktığımızda 8320 nin stock fanını değiştirdiğim zaman aynı fiyata bile geliyor.

Günümüzde GTX 770 le sıkıntı yaşayacağınız bir oyun yok. İntel, AMD'den daha performanslı işlemciler üretiyor. Benim size önerdiğim sistemde Anakartınız da değişecek ve 100 lira daha az ödeyeceksiniz. Ve Bf4, crysis 3 gibi oyunlarda sıkıntı yaşamayacaksınız. Aynı zamanda, online oyunlarda daha iyi bir performans elde edeceksiniz. Seçim sizin. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde GTX 770 le sıkıntı yaşayacağınız bir oyun yok. İntel, AMD'den daha performanslı işlemciler üretiyor. Benim size önerdiğim sistemde Anakartınız da değişecek ve 100 lira daha az ödeyeceksiniz. Ve Bf4, crysis 3 gibi oyunlarda sıkıntı yaşamayacaksınız. Aynı zamanda, online oyunlarda daha iyi bir performans elde edeceksiniz. Seçim sizin. :)
Kafam gerçekten çorba oldu kusuruma bakmayın.
Anakartım değişicek - elimdekini satıp üstüne eklemem gerekicek OK
i5 İşlemci alıcam AMD ye nazaran üstüne eklemem gerekicek OK
Gtx 770 alıcam OK

Daha az nasıl ödeyeceğim orasını anlayamadım.

Keşke yorumlarırnızı esirgemeseydiniz.

Kafam gerçekten çorba oldu kusuruma bakmayın.
Anakartım değişicek - elimdekini satıp üstüne eklemem gerekicek OK
i5 İşlemci alıcam AMD ye nazaran üstüne eklemem gerekicek OK
Gtx 770 alıcam OK

Daha az nasıl ödeyeceğim orasını anlayamadım.
Güzel kardeşim, GTX 780 ve FX 8320 ikilisini almayı planlıyor dun değil mi? bu 2 si 1886 lira yapıyor. Bende sana şunları;
VATAN COMPUTER - ASUS - GTX770 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart

VATAN COMPUTER - ASUS - B85M-G Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 4670 Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm

Öneriyorum. Bu 3'lü 1763 lira yapıyor. Yani 123 lira kardasın. Ve tavsiyem şu;

kasayı alacağına, buna vereceğin paraya artan 123 lirayı ekleyip güzel bir kasa almak. Ve elindeki anakartı satarsan cebine kalacak. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı