Powerlifting kas yapar mı?

sasitler

Centipat
Daha fazla  
Aklımda bir soru var. Ben parçalı bir vücut değil de iri bir vücut istiyorum. Bunun için powerlifting mi yapmam gerek yoksa bodybuilding mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklımda bir soru var. Ben parçalı bir vücut değil de iri bir vücut istiyorum. Bunun için powerlifting mi yapmam gerek yoksa bodybuilding mi?

Powerlifting sadece yarışma yapacaksan anlamlı. Bodybuilding yapacaksın da zaten Temel hareketler belirli senin olayın beslenmek olacak normalden 1 tık yuksek kalori alıp yüksek kiloda kalacaksın zamanla zaten vücut ona uyum sağlayıp kas kazandıkça daha iri gösteriyor.

Antrenman methodunun bu konuyla alakası yok bu beslenme ile alakalı, define olmadan bb yaparsınız istediğiniz vücuda erişirsiniz. Ama power hareketleri de ara ara yapmalısınız ki onlar temel egzersizdir ve en iyi güç arttıran hareketlerdir. Bu yüzden progressive overloadı desteklemek için son derece önemlidir. (Bench press , squat , overhead press, barbel row)
Deadlift , squat ve barbell rowda sakın egolifting yapmayın formu iyice oturtun hatta deadlift yerine trap bar deadlift veya hyperextension öneririm.
Barbell row yerine ise salonda varsa göğüs dayamalı row yapın.
Unutmayın hiçbir hareket olmazsa olmaz değildir.

İkisi ile de iri bir vücut sahibi olabilirsin. Lakin sosyal medyada gördüklerine çok kanma. İlaçsız şekilde aşırı büyük olamazsın.
Evet çoğu kişinin yanlış anladığı şey bu. %30 yağ oranında büyük olmakla %14 yağ oranında büyük olmak arasında dağlar kadar fark var. Yağlı ama büyük herkes olabilir fakat kas kütlesi az ise çok kötü gözükür. Mesela %10 yağ oranında hayvan gibi kaslı birisi net ihtimalle ilaçlıdır çünkü yıllar boyu yapılsa bile maksimum ulaşılabilecek fizikler bellidir.

İkisi ile de iri bir vücut sahibi olabilirsin. Lakin sosyal medyada gördüklerine çok kanma. İlaçsız şekilde aşırı büyük olamazsın.

Hocam powerlifting ile ne kadar sürede iri bir görüntü sahibi olurum? Bunun için önerebileceğiniz bir program var mı şu anda Ağırsağlam'ın 5x5 programı ile başlayacağım.

Hocam powerlifting ile ne kadar sürede iri bir görüntü sahibi olurum? Bunun için önerebileceğiniz bir program var mı şu anda Ağırsağlam'ın 5x5 programı ile başlayacağım.

7-8 Ay programa dikkat edip beslenmeye de dikkat edersen oldukça iyi bir görüntü elde edersin. Fakat kaslar ilk 6 aydan sonra daha yavaş gelişmeye başlar. Bu da oldukça normaldir. Program olarak da herhangi bir hocanın programını alabilirsin hepsi birbirine benziyor zaten maksimum %10 falan fark eder. Her şeyden önce istikrar önemli. İstikrarlı bir şekilde hareketleri atlamadan yaparsan 2 3 ayda gelişimini görüp daha da çok hırslanırsın. Şimdiden başarılar.

7-8 ay programa dikkat edip beslenmeye de dikkat edersen oldukça iyi bir görüntü elde edersin. Fakat kaslar ilk 6 aydan sonra daha yavaş gelişmeye başlar. Bu da oldukça normaldir. Program olarak da herhangi bir hocanın programını alabilirsin hepsi birbirine benziyor zaten maksimum %10 falan fark eder. Her şeyden önce istikrar önemli. İstikrarlı bir şekilde hareketleri atlamadan yaparsan 2 3 ayda gelişimini görüp daha da çok hırslanırsın. Şimdiden başarılar.

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı