Alex de Souza10
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. 179 boy 76 kiloyum 21 yaşındayım. Spora 15 Nisanda başladığımda 63 kiloydum. Ülke şartlarında kabul edilebilecek bir bulk yaptım bence ama şimdi bel bölgemdeki su ve biraz da yağ hoşuma gitmiyor. Biraz derimi inceltip karın kası çıkarmak istiyorum. 4-5 aydır düzenli karın da çalışıyorum sertleşme var ama derim kalın olduğu için belli olmuyor. Zaten bu isteğimden de az çok hedefimin atletik bir vücut olduğu anlaşılmıştır. YouTube videolarındaki gibi 4-5 haftada hızlı kilo verilen yöntemleri, karbonhidratı çok çok azaltıp ölümcül kardiyolu süreçler pek öğrencilik hayatımda yapabileceğim gerçeklikte değil. Kendimi spordan soğutmak da istemiyorum. Yavaş olsun 5-6 ay sürsün ama performansımı da dibe vurdurmasın. Bu mümkün mü? Mümkünse eğer diyeti tam olarak nasıl yapmalıyım, kalori ve makrolar ne olmalı?
Haftada 4 gün spora gidebiliyorum okul hayatımın yoğunluğundan dolayı (3 gün split + 1 gün upper). Sporda antrenman sonrası 3 gün 20 dk 15 eğim 5-6 hızda kardiyo yapmayı düşünüyorum.
Beslenme olarak da günde 2300 kalori (250 gr karbonhidrat/170-180 gr protein/60-70 gr yağ) diye düşündüm. Karbonhidratı 80 gr yulaf + 200 gr çiğ beyaz pirinçten alıyorum. Proteini ise 3 yumurta + 100 gr lor +320-330 gr pişmiş beyaz ya da kırmızı etten alıyorum.
Bu sporda yeniyim yaparken de çok zevk alıyorum o yüzden en doğru şekilde öğrenip devam etmek istiyorum. Her türlü öneri ve düzeltmeye açığım. Şimdiden teşekkürler…
Haftada 4 gün spora gidebiliyorum okul hayatımın yoğunluğundan dolayı (3 gün split + 1 gün upper). Sporda antrenman sonrası 3 gün 20 dk 15 eğim 5-6 hızda kardiyo yapmayı düşünüyorum.
Beslenme olarak da günde 2300 kalori (250 gr karbonhidrat/170-180 gr protein/60-70 gr yağ) diye düşündüm. Karbonhidratı 80 gr yulaf + 200 gr çiğ beyaz pirinçten alıyorum. Proteini ise 3 yumurta + 100 gr lor +320-330 gr pişmiş beyaz ya da kırmızı etten alıyorum.
Bu sporda yeniyim yaparken de çok zevk alıyorum o yüzden en doğru şekilde öğrenip devam etmek istiyorum. Her türlü öneri ve düzeltmeye açığım. Şimdiden teşekkürler…
Son düzenleyen: Moderatör: