PPL programı nasıl ?

Makaleler
1
Daha fazla  
İtiş.
İncline chest press 4x12.
Shoulder press 4x12.
Machine fly 4x12.
Rope pushdown 4x12.
Düz bar pushdown 4x12.

Çekiş.
Barfiks 8 set 4 set pull down 4 set chin up.
Seated machine row 4x12.
Hammer curl 4x12.
Düz bar curl 4x12.

Bacak.
Hack squat 4x12.
Leg extension 4x12.
Leg curl 4x12.
Calf raise 4x12.
Latereal raise 4x12.
Front raise 4x12.
Reverse fly 4x12.

İlk hafta haftanın 3 günü gideceğim hareketlere alışmak için ve bilmediğim hareketleri öğrenmek için. Sonrasında haftanın 5 günü programı yapmayı planlıyorum. İleri de bench press vs de eklemeyi düşünüyorum. Tüm hareketler 4x12, 1 bazen 2 set ısınma atıyorum sonrasında normal setlerimi yapıp hareketi bitiyorum. Sizce program nasıldır acaba? Eğer şunu şunu ekleyin derseniz önerdiğiniz hareket oldschool antrenman hareketlerinden olsun.

Rope pushdown ile bar pushdown aynı şey tamamen.

8 set barfiks, 4 set pulldown, 4 set chin up mı var ben mi yanlış anladım?

Rope pushdown ile bar pushdown aynı şey tamamen.

8 set barfiks, 4 set pulldown, 4 set chin up mı var ben mi yanlış anladım?
Rope direkt tricepse vuruyor, bar ile yapınca yan kas olarak bicepse de vuruyor biraz biceps güçsüz olduğu için onu da ekledim.

Chin up koyma sebebim de aynı hemen hemen. Ön kollarım çok güçsüz ve bazı hareketleri yapmamı engelleyecek kadar güç yok ön kolumda. 4 set pulldown ile kanatları, sırtı 4 set chin up ile kanatlarla birlikte yan kas olarak ön kolu da çalıştırmayı planladım.

Rope direkt tricepse vuruyor, bar ile yapınca yan kas olarak bicepse de vuruyor biraz biceps güçsüz olduğu için onu da ekledim.

Chin up koyma sebebim de aynı hemen hemen. Ön kollarım çok güçsüz ve bazı hareketleri yapmamı engelleyecek kadar güç yok ön kolumda. 4 set pulldown ile kanatları, sırtı 4 set chin up ile kanatlarla birlikte yan kas olarak ön kolu da çalıştırmayı planladım.

Bar neden bicepse vursun dirsek fleksiyonu yapmıyorsun ki ekstansiyon yapıyorsun. Bicepsle bir alakası yok tam tersi fonksiyonu yapıyor triceps.

Bar neden bicepse vursun dirsek fleksiyonu yapmıyorsun ki ekstansiyon yapıyorsun. Bicepsle bir alakası yok tam tersi fonksiyonu yapıyor triceps.
Rope yada bar pushdowndan hangisini az hissediyorsam birini çıkartayım mı yani yoksa 2 haraketi de triceps için kullanayım mı ?

ikisi de aynı şey olduğundan birinin yerine başka bir şey koyulabilir. Rope pushdown yerine overhead extension ya da JM press mesela.
Onun dışında iyi mi peki? Overhead extensionu rope, dumbell ile yapmak fark ediyor mu yoksa hangisinde rahat ediyorsam onunla mı yapayım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı