Pr attıktan sonraki setler ne yapılmalı?

Subs1e

Hectopat
Yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. İlk defa ciddi olarak bench presste 70kg pr almayı deneyeceğim. Pr'dan sonraki setlerde yine tükenişe giderek ya da tükenişe yakın mı çalışmalıyım? Özel bir şey yapmama gerek var mı?

Yaklaşık 6 aydır spor yapıyorum. İlk defa ciddi olarak bench presste 70kg pr almayı deneyeceğim. Pr'dan sonraki setlerde yine tükenişe giderek ya da tükenişe yakın mı çalışmalıyım? Özel bir şey yapmama gerek var mı?
Hocam bacak gününde bench pr alsan daha sağlıklı olur, tek tekrar olursa olur olmazsa olmaz.

1. Gün - Göğüs, sırt, arka kol, ön kol
2. Gün - Alt vücut, omuz, karın
Şeklinde çalışıyorum. Yani bacak günü atarsam göğüs çalışmış oluyorum.

Tek günde 3 bölge çalışmaya gerek yok. Programı 4 güne ayır.
Omuz bacak
Sırt biceps
Gögüs triceps
Karın
Karnı herhangi bir güne ekleyip 3 gün de yapabilirsin ama 2 gün çok az.

Tek günde 3 bölge çalışmaya gerek yok. Programı 4 güne ayır.
Omuz bacak
Sırt biceps
Gögüs triceps
Karın
Karnı herhangi bir güne ekleyip 3 gün de yapabilirsin ama 2 gün çok az.
Haftalık hacmi 2 kerede yapmak hem antrenman başına yapılan kaliteli set sayısını arttırıyor. Hem de meta analizlerde haftada 1 kere çalışmaya oranla yaklaşık %50 daha fazla hipertrofi görülmüş. Ayrıca 1. gün 18, 2. gün yaklaşık 25 set atıyorum. Gayet ideal bir antrenman hacmi olduğunu düşünüyorum.

Haftalık hacmi 2 kerede yapmak hem antrenman başına yapılan kaliteli set sayısını arttırıyor. Hem de meta analizlerde haftada 1 kere çalışmaya oranla yaklaşık %50 daha fazla hipertrofi görülmüş. Ayrıca 1. gün 18, 2. gün yaklaşık 25 set atıyorum. Gayet ideal bir antrenman hacmi olduğunu düşünüyorum.
hafta da kaç gün çalışıyorsunuz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı