Premiere Pro 2019 "Hardware encoding unavailable" Hatası

DryreL

Megapat
Katılım
22 Mayıs 2015
Mesajlar
852
Çözümler
5
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Arkadaşlar üç yıl RX 480 kullandıktan sonra CUDA'nın nimetlerinden yararlanmak için GTX 1660 Ti ekran kartına geçtim. Windows 10 1809 kullanıyordum, temiz bir format atıp Windows 10 1903'ü kurdum. NVIDIA GeForce Now üzerinden ekran kartımın en güncel yazılımını kurdum ve Adobe Premiere Pro 2019 üzerinde açtım. Videoyu düzenlerken Preview (Önizleme) kısmı o kadar kasıyordu ki, bir saniye ileri sarsam 2-3 dakika kadar önizlemenin gelmesini bekliyordum. Intel HD 530 ile bile tıklar tıklamaz geliyordu aklıma bir şüphe yattı. Özellikleri kontrol ettiğimde CUDA'yı seçebiliyordum burada da sıkıntı yoktu. Export yerine geldiğimdeyse orada sadece "Software Only" yazısı var. Hardware seçilemiyor. Yani ekran kartımı kullanmıyor.

p2.png


Gördüğünüz gibi burada sıkıntı yok. CUDA seçilebiliyor.

p1.png


Export ederken Performance kısmında Software Encoding seçili ve kilitli. Burayı Hardware'e nasıl çevirebilirim?

Ayrıca Görev Yöneticisi'ni de kontrol ettim.

p3.png


Şu an "Software Only" kilitlenmiş bir şekilde render alırkenki durumu görüyorsunuz. Çok garip. Normalde ne olursa olsun render alırken CPU kullanımı %100'e vururdu (i5 6500). Şimdiyse %1.5 gibi gülünç bir kullanım oranı var. RAM kullanımı normal, 16 GB RAM'ın 8-10 GB'sini kullanıyor. Media Encoder bile %0 kullanılıyor. Bunlar render başlatılmış haldeki değerler arkadaşlar, boştakinden bahsetmiyorum.

İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Düşünceleriniz nedir, ne yapmamı önerirsiniz? Premiere Pro 2019'u silip yeniden kurdum ama sorun hala devam ediyor. Ekran kartımı Far Cry 5 ve Devil May Cry 5'te MSI Afterburner ile test ettim. Her ne kadar işlemcim darboğaz yapsa da sorunsuz çalışıyor. Ekran kartını alalı daha bir hafta oldu, MSI GAMING X modeli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Arkadaşlar https://forums.adobe.com/thread/2491891 buradan çözümüne bakıyordum. Arkadaşın dediğini yaptım. BIOS'a girip IGPU'yu aktifleştirdim. Ekran kartını PCIe slotuna takınca kendisi otomatik devredışı kalmış. Açtım ve bilgisayarı başlattım.

project.png

Project Settings'ten CUDA'yı seçtim.

export.png

Gördüğünüz gibi Export seçeneklerinde Hardware Encoding açıldı. Tam sevindim derken...

Görev Yöneticisini kontrol edeyim dedim ve;
gorevyonet.png


Sizin de gördüğünüz üzere GTX 1660 Ti'yi kullanmak yerine Intel HD 530'u kullandığını gördüm.

Bir sorun çözüldü derken diğeri geldi. Sizce bunu NVIDIA'ya nasıl çevirebilirim?
 
Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle geç cevap için kusura bakmayın, etiketlemene rağmen bildirim gelmemiş. Bir yıl sonra şans eseri eski konularıma bakarken gördüm.

Voukoder'e gelirsek, birisi After Effects, Premiere Pro ve Vegas Pro programları için özel bir render export geliştirmiş. İçerisinde H264, H264 NVENC, HEVC ve HEVC NVENC gibi çeşitli seçenekler bulunuyor. NVENC (Nvidia Encoder) adından da anlaşılacağı üzere sadece NVIDIA kartlarda kullanılıyor ve bu seçenekte işlemci ve ekran kartı birlikte çalışarak render hızını 2'ye hatta 3'e katlıyor. CUDA sayınız ne kadar fazlaysa render hızına katkısı o kadar fazla olur. Üstelik video boyutu da çok düşük oluyor yani tamamen win-win durumu. Buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz: Voukoder

Düzenleme: Geliştirici, AMD kart kullananları da düşünmüş ve AMD AMF seçeneğini getirmiş. Artık AMD kart sahipleri de bu nimetten yararlanabilir :)
Eki Görüntüle 681423
Çok teşekkürler hocam. Benimde şuan geldi aklıma bir siteye gireyim dedim. Haftaiçi deneyeceğim o kadar sistem topladık premiere render alamıyorum 80 90 derece oluyor ekran kartını kullanmıyor o hardware seçeneğini kullandırtmıyor şaka gibi. Diğer intel pc ile render alıyorum i5 7400f o canavar gibi render alıyor.
Dostum Voukoderi indirip denedim. 2 saat 50 dakika olan bir düğün videosunu önceden 1.5 saatte yapıyordu şuan 25 dakikada exportluyorum :) Tek sıkıntı işlemcim çok ısınıyor 80 derece falan oluyor o da büyük ihtimal kasa ile alakalı sadece egzos fan var kasada üstü ve yanları kapalı sadece önde yanlardan delikler var ama fan takılı değil.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı