Prizde elektrik var ama çalışmıyor

Prizlerden sıkıntılı olanında iç priz bağlantısında nötr ile toprak kablosu yer değiştirilmiş (ters olarak bağlanılmış) veya içten oksitlenip bağlantı (iletim) sorunu yüzünden bu durum oluşmuş olabilir. Ancak kaçak akım rölesi elektrik panonuzda bağlı değilse nötr ve toprak kablosu ters bağlandığında bu durum geçerli olup KAR panonuzda varsa toprak- faz temasında prize takılan her yükte KAR anında atacağından bu durum kesinlikle söz konusu olamaz. Yetkili bir elektrikçiyle ters bağlantı varsa değiştirilerek veya priz iç iletkenlerinde sağlıklı kullanılmayacak kadar iç oksitlenme varsa yine yetkili bir elektrikçiyle değiştirilerek bu sıkıntı düzeltilebilir. Bu işlemi kendiniz yapmayıp mutlaka yetkili bir elektrikçiyle bu sorunu gidermeye çalışmanız en doğrusu olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Sigortayı indirip resmini çekip atarsan yardımcı olabiliriz kapalı kutu bir şeyden bahsediyorsun. Eskimiş olabilir prizi değiştirmek gerekebilir, prizi değiştirmek istiyorsan eski yapı ise topraklama olmayabilir açıp resim atman gerekiyor. Topraklamalı ise 3 renk kablo olur, topraklama rengi sarı yeşil kablo olur ama, eski yapı ise kablo kodu olmayabilir. O yüzden prizi açıp bağlantı nasıl yapılmış bakıp ona göre diğer prizi aynı şekilde bağlamak gerekir. Topraklama kablosunu ortaya yani topraklama soketine bağlamazsan, cihazların gövdesine faz gider bu da elektrik akımına kapılman demek yada, nötr ile topraklama soketini yanlış bağlarsan cihazların tam 220 volt almaz sorun çıkartır elektronik cihazların çalışmayabilir çalışsa da sorun yaratır. Kısacası yanlış bir kötü duruma sebebiyet vermememiz için bir resim atarsan daha kolay anlatılır. Tabiiki bir elektrikçi çağırıp prizi değiştirmen daha uygun olur. Bakacağın kontrol kalemin bile yok, onun için burada kimse sana yardımcı olamaz kimse de bu yükün altına girmez elektrik ile şaka olmaz bunu belirteyim.
 
Odamda 2 tane priz var. Yıllardır 1 tanesi çalışmıyor. Artık tek priz yetmemeye başladı. O kadar fazla şey takıyorum ki. Vantilatörü kapatınca monitör gidiyor. Karar verdim. O priz düzelecek. Elektrik var. Telefon'u şarja taktığım zaman gitgel yapıyor. Sebebi nedir? Nasıl çözerim? Eğer kolay bir şey ise elektriği kesip kendim yapacağım. Elektrikçi ile uğraşmak istemiyorum.
Ben sizin yerinizde olsam komşularınızdada aynı sorun varsa evinizin yada binanınız ana dağıtım panosuna inip tüm faz baralarının somunları gevşek kalmışmı diye bakardım.
 
Prizlerden sıkıntılı olanında iç priz bağlantısında nötr ile toprak kablosu yer değiştirilmiş (ters olarak bağlanılmış) veya içten oksitlenip bağlantı (iletim) sorunu yüzünden bu durum oluşmuş olabilir. Ancak kaçak akım rölesi elektrik panonuzda bağlı değilse nötr ve toprak kablosu ters bağlandığında bu durum geçerli olup kar panonuzda varsa toprak- faz temasında prize takılan her yükte kar anında atacağından bu durum kesinlikle söz konusu olamaz. Yetkili bir elektrikçiyle ters bağlantı varsa değiştirilerek veya priz iç iletkenlerinde sağlıklı kullanılmayacak kadar iç oksitlenme varsa yine yetkili bir elektrikçiyle değiştirilerek bu sıkıntı düzeltilebilir. Bu işlemi kendiniz yapmayıp mutlaka yetkili bir elektrikçiyle bu sorunu gidermeye çalışmanız en doğrusu olur. Kolay gelsin.

Sigortayı indirip resmini çekip atarsan yardımcı olabiliriz kapalı kutu bir şeyden bahsediyorsun. Eskimiş olabilir prizi değiştirmek gerekebilir, prizi değiştirmek istiyorsan eski yapı ise topraklama olmayabilir açıp resim atman gerekiyor. Topraklamalı ise 3 renk kablo olur, topraklama rengi sarı yeşil kablo olur ama, eski yapı ise kablo kodu olmayabilir. O yüzden prizi açıp bağlantı nasıl yapılmış bakıp ona göre diğer prizi aynı şekilde bağlamak gerekir. Topraklama kablosunu ortaya yani topraklama soketine bağlamazsan, cihazların gövdesine faz gider bu da elektrik akımına kapılman demek ya da, nötr ile topraklama soketini yanlış bağlarsan cihazların tam 220 volt almaz sorun çıkartır elektronik cihazların çalışmayabilir çalışsa da sorun yaratır. Kısacası yanlış bir kötü duruma sebebiyet vermememiz için bir resim atarsan daha kolay anlatılır. Tabii ki bir elektrikçi çağırıp prizi değiştirmen daha uygun olur. Bakacağın kontrol kalemin bile yok, onun için burada kimse sana yardımcı olamaz kimse de bu yükün altına girmez elektrik ile şaka olmaz bunu belirteyim.

Ben sizin yerinizde olsam komşularınızdada aynı sorun varsa evinizin ya da binanınız ana dağıtım panosuna inip tüm faz baralarının somunları gevşek kalmışmı diye bakardım.

Çalışmıyor dediğim priz çalışıyormuş. Şarj aletinin prize giren uçları ince olduğu için temassızlık yapıyormuş. Kontrol kalemi alıp baktım. 1 tanesinde ışık yanıyor diğerinde yanmıyor. Bildiğim kadarıyla bu doğru olduğunu gösteriyor. Artık ekran çok nadir gidiyor. Gerek kalmadı. Tekrar olursa en kötü ihtimal elektrikçi çağırırım. Yüksek ihtimalle tek priz üzerinden 6-7'den fazla şey çalıştırdığım için sıkıntı oldu.
 

Geri
Yukarı