Problemlerin ilacından sonra ne yapmalı?

M.FURKAN21

Femtopat
Daha fazla  
10.sınıfım önceki konularımı okumuşsanız görmüşsünüzdür en son birkaç gün önce TYT 2024 ve 2025 sınavlarının matematik bölümlerini süresiz olarak çözmüştüm. İlk önce palme yayınları'ndan bir tane bir tane TYT denemesinin matematik bölümünü süresiz çömmüştüm ve 4 doğru 2 yanlışım çıkmıştı. Ama moralimi bozmadım ve ertesi gün TRT 2024'ü matematik bölümünü süresiz olarak çözdüm. TYT 2024'te 9 doğru TYT 2025'te ise 8 doğru 1 yanlış yapmıştım. Şu anda ise problemlerin ilacı kitabı bitmek üzere ve ben yeni bir problem kitabı almak istiyorum ne önerirsiniz? Çünkü TYT'de problemler adına neredeyse hiçbir şey yapamıyorum ve bu konuda büyük bir atılım yapmak istiyorum. Problemler konusunda ve genel olarak matematik konusunda bana ne önerirsiniz?

Bilgi Sarmal problemler mükemmeldir, onu alıp eritin sonra ya denemelere geçersiniz ya da Barış, Orijinal gibi üst seviye fasikülleri çözersiniz.

Şimdiden çıkmışları çözmeyin, anlamı kalmıyor.

İlaç biraz kolay seviye kalıyor. Orta seviyeye geçilebilir. Bilgi sarmalı ben de öneririm. Tadında sorular var. Eğer ki verimli çözersen denemelerde en az 2 net garanti getiriyor.

Sadece problem kısmından mı 4 doğru 2 yanlışınız çıktı yoksa genel matematikte mi durum böyle? Eğer ikincisiyse problem fasikülleriyle cebelleşmek yerine önce genel tyt matematik konularını bitirin ve pekiştirin. Problemler önceki konuların uygulamasından baska bir şey değil çünkü.

Sadece problem kısmından mı 4 doğru 2 yanlışınız çıktı yoksa genel matematikte mi durum böyle? Eğer ikincisiyse problem fasikülleriyle cebelleşmek yerine önce genel TYT matematik konularını bitirin ve pekiştirin. Problemler önceki konuların uygulamasından baska bir şey değil çünkü.

İlk önce palme yayınları'nın matematik bölümünü süresiz çömmüştüm ve 4 doğru 2 yanlışım çıktı. Ondan sonraki gün TYT 2024'ün matematik bölümünü süresiz olarak çözdüm ve 9 doğru yani 9 net çıktı. Ondan sonra da TYT 2025'e başladım ve 8 doğru 1 yanlış çıktı. Bu arada nedense anlamadın. Palme yayınlarının denemesi ile gerçek TYT arasında neden bu kadar fark oldu anlamadım.

@M.FURKAN21 sadece palme değil diğer yayınevleri de aynısını yapıyor, genel olarak TYT sınavlarından daha zor oluyor matematik denemeleri. Benim demek istediğim 8 doğru yapıyorken derdiniz problem değil, genel matematik beceriniz olmalı. Ki daha 10. sınıfsınız o yüzden rahat olur ilerlemesi sizin adınıza.

Peki genel matematik becerimi geliştirmek için ne önerirsiniz?

İlk 12 konu + problem çalışması yapman gerek, bir de üçgenler çalışman gerek. Tabii bunları aynı anda paralel götürmeye çalışma, önce ilk 12 konuyu adım adım bitir. Sonra problemlere geç, sonra da üçgenlere başla problemlerle birlikte.

Peki genel matematik becerimi geliştirmek için ne önerirsiniz?

Öncelikle şunu söylemek isterim:

10. sınıfsanız size yeni bir müfredat geliyor ve bunun için matematikte çalışma yapmanız çok güzel.

Ancak günümüzde kullanılan TYT kitaplarını alırsanız sadece belirli kısımlarını çözebileceksiniz.

O yüzden sadece ilk 12 konu olan bir kitap alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bunun için: 345 matematik start alabilirsiniz.

İlk 12 konu bittikten sonra 10+ sabit yaparsınız.

Problemler için bence yeni sınavda yine sorulacak çünkü MEB'in yaptığı matematik sınavlarına bakarsak zamanınızı çok yiyen sorular sormayı sevdiğini fark ettim.

Problemler de bunun için mükemmel bir soru tarzı.

Onun için de problemlerin ilacı veya tam sınav ayarında isterseniz (biraz sizi zorlayabilir) Bilgi Sarmal öneririm.

Geometri için de çalışırsanız rahat edersiniz çünkü sizin müfredatta geometrinizin iyi olması lazım.

Bunun için de Acil Geometrinin İlacı öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı