Profesyonel CS:GO oyuncuları neden FPS değerini 400'e sabitler?

Yanlış bilgi
Fazla FPS gecikmeyi düşürmezmi.

Dostum profesyonel turnuvalarda zaten 240 Hz kullanıyorlar sanırım. 360 Hz monitörler de çıktı ama profesyonel olarak kullanılıyor mu bilmiyorum. Bu 240 Hz monitörler de maksimum 280 Hz olarak kullanılıyor. Yani 400 FPS fazlasıyla yetiyor. Bir de FPS kısıtlamasını kaldırmanın hiçbir mantığı yok, yani işlemcinin ömrünü kısaltacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir şey yok rekabetçi oyunda aldığın FPS her zaman sana avantajdır Hz ile bir ilgisi yok. Senin dediğin hikaye odaklı oyunlar için geçerli.

Bunu yanlış diye işaretleyen moderatör gerçekten hahayı hak ediyor. Çok basit örnekliyorum. Oyun içindeki hareketin işlenmesi ile ilgili çok basit örnek size; 30FPS sabit ve 150FPS sabit bunny yapmayı deneyin. Oyunda çıktığınız Max hız değerlerine bakın. FPS ne kadar yükselirse o kadar hızlı işleme yapar oyun.

Dostum profesyonel turnuvalarda zaten 240 Hz kullanıyorlar sanırım. 360 Hz monitörler de çıktı ama profesyonel olarak kullanılıyor mu bilmiyorum. Bu 240 Hz monitörler de maksimum 280 Hz olarak kullanılıyor. Yani 400 FPS fazlasıyla yetiyor. Bir de FPS kısıtlamasını kaldırmanın hiçbir mantığı yok, yani işlemcinin ömrünü kısaltacak.
Hayır yukarıda verdiğim örneği deneyebilirsiniz.

Benim formülüm Hz değerini %20 üstü böylece drop yediğinde Hz değerinin altına düşmeyeceksin. Max FPS olmadığı için de bilgisayarın ekstra zorlanmayacak. RX 6900XT ve R9 5900X ile 4K 144Hz monitör kullanıyorum. Valorant'ı 180 veya 200FPS'e sabitliyorum mesela. Oynarken ekran kartının fanları açılmıyor bile.

Valve FPS kısıtlaması getirmedi. YouTube'da CS:GO FPS rekor videoları var. 1K FPS alan adam var. Profesyonel bir CS oyuncusu fallen bir video da diyor ki. "FPS değeri ne kadar yüksek olursa, input lag o kadar az olur". Ben bunu öğrendikten sonra 400'e sabitlediğim değerin sınırının kaldırmıştım. Ha ama hiçbir fark hissetmedim orası ayrı. 400 sabitleyen çok Pro var. Ama bazı Pro'lar oyun ayarlarından çok anlamıyor onu da kabul etmek lazım.

Tamam hocam siz bilgili birisine benziyosunuz münakaşaya girmeye değmez haklısınız.

Hocam tartışmaya değer mi sizce mantık var mı yorumda :D
Bu konuda kaydadeğer bir bilginizin olmadığını ve asıl tartışmaya değmeyecek olanın sizin gibi bir doğruya inanıp, sürü piskolojisiyle o doğrudan şaşmayanların olduğunu belirteyim. CS'de 2K'ya yakın saatim var, çoğu FPS oyunu da arkadaş ortamında iyi oynarım. Senelerdir FPS oyunu oynarım. FPS oyunlarında yüksek FPS her zaman avantaj demek, bir kere oyundaki gecikme denen şey oyunu 80 FPS'ye sabitleseniz hayvan gibi oluyor; bir de 200'e sabitleyin. Oyun yağ gibi akıp üstüne bir de mimimum gecikmeyle aim veriminiz artıyor. Devam edin siz "HZ'nin üstünde FPS alsan nolcak len" kafasında. Tartışmaya değmezmiş, komedi. Bir şey bilmeyenin alim kesildiği forum.

Haklısınız hocam biz boşuna 365 Hz falan alıyoruz gidip bundan sonra 32 inç 10Hz alalım kimseye söylemeyin bu bilgiyi ucuza alalım biz.
Öyle bir şey falan demedim, HZ önemsiz de demedim. Bence değişik çıkarımlara gerek yok, sadece olayın HZ'den ibaret olmadığını belirteyim. Yüksek HZ de yüksek FPS de avantajdır. Gecikme farkı kendini bariz hissettirir. Yüksek FPS CS'de her zaman iyidir, iyi sosyaller, iyi günler.😊

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı