Programlama dilleri tanımı

Abdullah UYU

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2014
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamünaleyküm. Bilgisayar dersinden sınav olduk ve doğru yanlış kısmında şöyle bir soru geldi: "İşletim sistemlerinin ve uygulama yazılımlarının yazılması için kullanılan programlara Programlama dilleri denir." Ben Program ibaresini görünce yanlış dedim. Bu tanım doğru mudur?
 
Programlama dili doğru cevap olmaz. Dili programın içinde kullanıyorsun çünkü. Yani program dersek örneğin visual studio, netbeans vs. olur. Bencede yanlış olacak bu yüzden.
 
Sınıftaki herkesin bilgelik seviyesi senin kadar yüksek olmadığı ve sınıftaki herkeste senin kadar sorgulama arzusu olmadığı için böyle gereksiz bir soru sormuş hocan. Soruyu soruş tarzı çok yanlış olmuş, cevap programlama dilleri olamaz. Programlama dillerinin tanımı çok daha farklı olur.
Eğer bu sorundan ötürü puanını kırdıysa haksızlık yapmış demektir. Daha üst mevkilere aktar sorununu.

Tekrarlıyorum : "Tanım yanlış" yani senin cevabın doğru.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı