Programlama Gelişimime Nasıl Devam Etmeliyim?

dedmouse

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, 11.sınıfa geçen bilişim teknolojileri öğrencisiyim. Bu sene, MySQL/MSSQL ve ASP.NET/PHP görüceğiz. Bitirdiğimiz bu senede ise C# temelini aldık. Diziler, fonksiyonlar gibi. Ama henüz gelişemiyorum. Yani mesela, programa bir adres girilecek ve girilen sitenin butun URL'lerini çekicek, göstericek. Örnek vermek gerekirse, arkada yazdığım cümlede hangi fonksiyonu nasıl kullanacağımı, hangi kütüphaneyi kullanmam gerektiğini nasıl anlayacağım? Sitenin kaynak kodunu çekip, istenilen kelimeyi aratıp, var ise bulacak. Bunun gibi projeler üzerinde çalışıyorum. İnternetden bakıyorum videolara fakat videolarda fonksiyonu anlatmıyorlar. Genellikle ezber gibi gidiyorlar yada anlatma ihtiyacı duymuyorlar. Örnek vermek gerekirse, FONSASD fonksiyonunun orda kullanım amacı, işlevi nelerdir gibi anlatım yok. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler.

Not: Konu C# üzerine arkadaşlar.

Hocam, bende java ile ugrasiyorum ve seni anliyorum bazen bende ornek video lar izleyerek kendimi gelistirmeye calisiyorum ama dedigin gibi ezber den gidiyorlar neyse bu konuda sana en yardim olabilecek kaynak MSDN dir. orada bir cok kodun aciklamasi ve ornekleri bulunmaktadir java da ise oracle sitesi var. Ve mumkun oldugunda ingilizce tutorial oku genelde onlar aciklama ekliyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı