Programlamaya Hangi dil ile devam etmeliyim ?

stahli

Megapat
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhaba, ben 2-3 senedir programlama dilleri ile ilgileniyorum ama üşendiğimden fazla geliştiremiyorum kendimi :D. Ben programlamaya LUA arayüz programlama dili ile başladım, şuan LUA dilini kullanarak oyunda script vb şeyler yazıyorum çokta başarılı şeyler çıkabiliyor. Bu dil sayesinde programlama mantığını kavradım ve şuanda bütün dilleri uğraşıp azim edersem öğrenebilecek kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. SQL ile veritabanı sorgulama yapabiliyorum. Bundan 2 sene önce Microsoft Açık Akademi ile C# geliştirmeye de başlamıştım, mantık olarak bildiğim için anlayıp çözüm üretmem kolay oluyor. Açık öğretim lisesi okuyorum alanım yok, programlama dilleri benim işime yarar mı sizce?
Birkaç ay sonra web tasarım kursuna da gitmeyi düşünüyorum. Web tasarım biraz farklı bir boyut ama o konuda da meraklıyım. Zaten ufak tefek bilgimde var. Web programlamaya mı yönelmeliyim yoksa uygulama geliştirmeye mi yönelmeliyim?
Önerilerinizi bekliyorum.

Merak dediğime bakmayın aslında ben hep yazılımcı olmak istemiştim. Tembellikten lise 1. sınıfta kaldım bırakıp açık öğretim lisesine başladım. Lise 1. sınıfı yani hazırlığı geçsem bilişim teknolojileri web tasarım bölümünden okumaya devam edecektim. Eğer devam edebilseydim çokta başarılı olacağıma inanıyordum ama olmadı. Lanet sistem :D

Tecrübeli abilerimizden, arkadaşlarımızdan önerilerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana tavsiyem programlama olacak. Çünkü C#'ı tam anlamıyla öğrendiğin zaman ASP'de geliştirirsin. Bunun yanında WPF Form ile haşır neşir olursan istediklerinin hepsini bir arada götürmüş olursun diye düşünüyorum. Mesela yaptığın scriptleri kendine bir sunucu alıp, kendi yazdığın veri tabanı ile lisanslı hale getirmeye çalış. Yapabilirsen satışa çıkartırsın emin ol alacak kişi çıkacaktır. Yıllık sunucular çokta yüksek fiyatlı değil, zaten sadece veri tabanı çalıştıracağını düşünürsek düşük düzey donanımlı bir sucu işini görür diye düşünüyorum. Hemde sunucu tecrüben olmuş olur.

Sunucu tecrübem var sayılır, yani şöyle bir tecrübe VB ile lisans sistemine benzer sunucuyla bağlantısı olan şeyler ile bir ara uğraştım hem linux işletim sistemi kullanabiliyorum ve linux işletim sistemli bir sunucum var oradan denemeler yapabiliyorum.
Düşündüğüm gibi C# üzerinde yoğunlaşmam gerekicek ozaman. Şu AOL sınavlarını atlattıktan sonra açık akademi derslerini tekrar gözden geçirip denemeler yaparım. Kafamda C# ile ufak tefek projeler var.

Projelerinden asla vazgeçme, şahsi olarak düşüncem bireyi asıl geliştirecek olan kendi projesidir. Aklına gelen en ince ayrıntıya kadar kurcala, kır-dök, yeniden yap. Projen hüsranla sonuçlansa bile bu aşamada bir çok adım kaydetmiş olacaksın emin ol. Bir çok yerde işine yarayabileceğini düşündüğün metotları bir kütüphane haline getirmeni tavsiye ederim, kullanmasan bile ilerde "ulan ben bunu nası ettiydim" dediğinde hiç zaman kaybına uğramadan görebilir, kullanabilirsin ama bunları dinamik metotlardan seçmeye bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı