Programlama hakkında sorular

PolterGeist

Hectopat
Merhabalar kodlama dersinde kafama takılan birkaç soru var. İlk öncelikle "int" "const" "define" ve "float" gibi kavramlar ne anlama geliyor? 2.sorum ise görselde ki soruları nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_2022-10-29-15-42-06-762_com.miui.gallery.jpg

Anladığım kadarıyla Python dersleri alıyorsun ve bilişim bölümünde okuyorsun. Nesne tabanlı programlama dersi olması lazım. Bizim zamanımızda direkt C# sonra veri tabanı sonra da web tabanlı programlamada JavaScript ve HTML öğrettiler. Aklına takılan soruları atlama derim ben Python görmedim diye yardim edemem ama sakın atlama. Bir kod diziliminin anlamını bilmezsen gidişatı çözemeyip soruyu da yapamazsin sinavlarda o yüzden aklındaki soruları hocana sor ve sakın es geçme. Muhtemelen 9 veya 10. sınıfsın seneye müfredat değişmezse 11. sinıfta Photoshop, After Effects ve web tabanlı programlama göreceksin. Şu an gördüğün Python'u zaten unutacaksın ve işine yaramayacak ama altyapı önemli. Eksiklerini gider yani es geçme dostum.

Int(ınteger) tam sayı demektir ve sadece tam sayı değerleri alabilir. Float türü bir değişken int tipine ek olarak kesirli sayı değerleri alabilir örneğin 2.3 gibi. Const olarak tanımlanan bir değişkenin değeri değiştirilemez. Kesirli sayılar tam sayıları da kapsıyorsa neden int tipiyle uğraştığımız kafanıza daha iyi oturması için kısaca işinizi halledecek en spesifik tip, programınızın en optimize şekilde çalışmasını sağlayacaktır diyebilirim. Programın sonraki kısımlarında değiştirmeye ihtiyaç duymayacak olacağınız değişkenleri de const yapmak optimizasyon için önemlidir.

Anladığım kadarıyla Python dersleri alıyorsun ve bilişim bölümünde okuyorsun. Nesne tabanlı programlama dersi olması lazım. Bizim zamanımızda direkt C# sonra veri tabanı sonra da web tabanlı programlamada JavaScript ve HTML öğrettiler. Aklına takılan soruları atlama derim ben Python görmedim diye yardim edemem ama sakın atlama. Bir kod diziliminin anlamını bilmezsen gidişatı çözemeyip soruyu da yapamazsin sinavlarda o yüzden aklındaki soruları hocana sor ve sakın es geçme. Muhtemelen 9 veya 10. sınıfsın seneye müfredat değişmezse 11. sinıfta Photoshop, After Effects ve web tabanlı programlama göreceksin. Şu an gördüğün Python'u zaten unutacaksın ve işine yaramayacak ama altyapı önemli. Eksiklerini gider yani es geçme dostum.
;'leri gözden kaçırmışsınız hocam.

Temel kavramlar oldugu icin detayli olarak okuman daha iyi olur.
Kisaca int:tamsayi const:sabit #define:makro tanimlama define:tanimlama float:kusuratli sayi alttaki soru icin pistonlarin agirligi dikkate alinmiyorsa ayni duzeydeler, aliniyorsa
h2 yukseklik farki olmak uzere N/πr²den hesaplanan basinc farkini
1667063465302.png
piston basincina esitleyeceksin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı