Programlama için iyi bir bilgisayar gerekiyor mu?

• Konuyu başlatan Eraph
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 3.278
Eğer görüntü işleme, makine öğrenme, oyun yapmak gibi konular ile uğraşmayacaksan çok güçlü bir makineye ihtiyaç yok. Başlangıç için kullandığın sistem özelliklerinin çok bir önemi olmayacaktır. Şu an elindeki sistemle, arayüzlü bir program, web sitesi, web programlama, konsol uygulamaları, 2D oyun gibi birçok şey yapabilirsin. Acemiliğini üzerinden atana kadar o bilgisayar sana yetecektir.

Bence Ram 16 gb yapabilirsin bunun yanında ssd gerekiyor. benim fikrim bu. Birde İşlemcini i-5 yap. En iyisi bu olur👍

Ailem "eğer kodlama işine başlayacaksan bu bilgisayar sana yetmez. Yeni bir bilgisayar alalım." Diyorlar. Ama ben onlara 7000 TL ödetmek istemediğim için eski de olsa şu anda kullandığım bilgisayarı kullanmak istediğimi belirtiyorum. Ailem tekrar "o antika yazılım gibi şeyler için yetersiz kalır." Demeye devam ediyorlar. Python gibi araçlar için iyi bilgisayarlar gerekiyor mu? (Şu anda kullanmış olduğum laptop: Dell Inspiron 15 3542 4 GB RAM, i3-4005U)

Ailen Allah'tan destek veriyor benimkiler arkamda bile durmadı yakında kendi param ile değiştireceğim. Soruna gelirsek derleme falan yapcağından yetersiz kalabilir.

Para harcamak istemiyorsan, SSD alıp, bir yere kadar o şekilde kullanabilirsin bilgisayarı. Benim işyerimdeki bilgisayarımda 6 GB RAM, ucuz bir SSD ve ikinci nesil mobil i5 işlemci var. Bilgisayarın açma tuşuna bastığım andan itibaren, sıcak hava üflemeye başlıyor. Evdeki bilgisayarım, işyerimdeki bilgisayarımdan kat kat çok daha güçlü. Fakat bu benim işimi yapmamı engellemiyor. Üstelik sen yeni başladığın için (öyle tahmin ediyorum), temel şeyleri öğrenirken/uygularken yüksek işlem gücüne ihtiyaç duymayacaksın bile.

Python yapacakmışsınız, Linux'a geçin, terminal ekranından çıkana kadar da yeni bilgisayar almaya gerek duymayın bence. Sonra sonra kütüphane kullanmaya, framework kullanmaya geçtiğiniz zaman yeni bir bilgisayara geçiş yapabilirsiniz.

Fakat ekonomi yerinde durmadığı için ben sizin yerinizde olsam aile de razı iken bilgisayar alabilirdim. Ama 7000 lira değil de mesela 4000 liraya toplama bir sistem yapılabilir Ryzen 5 3600 ile. Hatta eski bir kasanız varsa (maksimum 10 yaşında) bazı parçaları kullanabilirsiniz. OpenGL gibi şeylerle profesyonel düzeyde uğraşmayı düşünmüyorsanız da iyi bir ekran kartına da ihtiyacınız yok. İşlemci, bellek ve SSD önemli unsur iş amaçlı hız için.

Yeter fakat neyi derleyeceğine göre değişir. :) i7 8750H, 1500MB/S SSD ve 16 RAM ile kendi oyun projemi 20 küsur dakikada derliyorum ve çoğu zaman işkence gibi geliyor. Ailene yük olmadığını düşünürsen aldır bence, ne kadar hızlı senin için o kadar iyi olur. Çünkü projen büyüdükçe derleme süresi katlanarak artıyor.
1603020143223.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı