Programlama için lise matematiği yeterli mi?

Tunahan Mert07

Hectopat
Yer
Antalya/Alanya
Daha fazla  
Benim bir kardeşim var 14 yaşında programlamacı veya programlama eğitimi öğretmeni olmak istiyor. Python'da herhangi bir sorun yok fakat matematik öğrenmek de biraz zorlanıyor. Sorum şu bu çocuğa lise matematiği yeter mi? Yoksa şimdiden kursa başvurayım mı? Kusura bakmayın rahatsız ettiğim için.

Ortaokul ve lise matematiğini iyi şekilde yapabilirse onun için yeterli olacaktır. Ama eğer beceremeyeceğini düşünüyorsanız yazdırabilirsiniz. İstek olduktan sonra hepsini çözer.

Üst düzey matematige ihtiyacım olmadı hiç.
Keşke bir kursa yazılsaydım matematik konusunda daha çok bilgim olsaydı demedim.
Tabi yapmak istedigi projeye kendini geliştirecegi yere göre degişir.

İlkokul matematiğine sahip biri olarak üniversite de yazılım mühendisliğini seçeceğim ( yurtdışı sınavsız üniversite ) yazılıma olan ilgim çok yüksek ama matematik toplama çıkarma bölme çarpma dan ibaret bu bir sorun çıkarır mı ?

Ortaokul ve lise matematiğini iyi şekilde yapabilirse onun için yeterli olacaktır. Ama eğer beceremeyeceğini düşünüyorsanız yazdırabilirsiniz. İstek olduktan sonra hepsini çözer.

İstekli fakat büyük de bir sorun var. Kardeşim maalesef bizim dükkanımızda çalışmak zorunda kalıyor sadece cuma ve hafta sonları çalışabiliyor.
Buna cevabım; akademisyen olma yolunda yürümesi daha iyi olur.

Akademisyen ne demek?
Matematik bilgisi yapılacak projeye göre önem kazanır. Sadece öğrenmek istiyorsa şimdilik gerekli değil. Olur da fizik motoru yapacağım, görsel programlamaya atlayacağım derse epey matematik bilmesi gerek.

Dediğim gibi programlama eğitimi öğretmeni veya programlamacı olmak istiyor fakat pek de fizik gibi konulara istekli değil kod yazmaktan zevk alıyor zaten tek iyi olduğu ders şu an programlama matematiğe çalışmaya zamanı az olduğu için hep geriden geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı