- Makaleler
- 8
Kaynak internet. Haklısınız burası da internet lakin internet burası ile sınırlı değil.
Siz hangi sitelerden yararlanıyorsunuz?Kaynak internet. Haklısınız burası da internet lakin internet burası ile sınırlı değil.
Belirli bir site yok. Ben hata çözümleri için stackoverflow gibi sitelere bakıyorum. Daha doğrusu aldığım hatayı yazıyorum, genelde ilk bu site çıkıyor.Siz hangi sitelerden yararlanıyorsunuz?
Merak ettim de siz hangi programlama dillerini biliyorsunuz? Üniversitede hangi bölümü okudunuz? Programlama ile ilgili diğer konulara baktığımda size rast geliyorum da.Belirli bir site yok. Ben hata çözümleri için stackoverflow gibi sitelere bakıyorum. Daha doğrusu aldığım hatayı yazıyorum, genelde ilk bu site çıkıyor.
Henüz lise öğrencisiyim. Bu forumda bu konularda benden kat kat bilgili çok kişi var aslında. @bitwise @detista benim rastgeldiklerim. Ben Java yazmayı çok seviyorum ama olimpiyatlardan dolayı C bilmem de zorunlu gibi bir şey. Grammer olarak derin bir C bilgisi ve ayrıntılı algoritma istiyorlar.Merak ettim de siz hangi programlama dillerini biliyorsunuz? Üniversitede hangi bölümü okudunuz? Programlama ile ilgili diğer konulara baktığımda size rast geliyorum da.
Ben herkese kızgın ifade atmadım. Bazılarına/bazısına sinir oldum attım. Adam direk "C# başla." deyince sinir oldum kızgın attım. Daha açıklayıcı olması gerektiğini söyledim vs. Hem benim bu konuyu açmamın sebebi farklı. Şu tür şeyler arıyorum. Mesela bilgisayar kavramları kanalında videonun birinde birisi bir programlama dilinde nasıl usta olduğumuzu anlayıp başka bir dile geçebileceğimizi anlayabileceğimizi sormuştu.Bu kadar fazla konu açmanın mantığı nedir? Bence bilgiye aç değilsin, rahatlığa ve konfora açsın. Günlerdir konular açtın, aldığın hem amatör hem profesyonel cevaplar vardı ve bunlar sana yetmedi, kızgın ifade atıp geçtin ve başka konulara yazdın. Bence bunu artık bırakmalısın.
Programlamayı öğrenmeyi gerçekten istiyor olabilirsin ki bu çok normal. Öğrenemediğin şu ki gerekli olan şey başlamak. Burada sana kim ne önerirse önersin hırsla, azimle, istekle başlayıp bu duyguları devam ettiremediğin sürece zaten bu heves bitecek. "Bitmez, istiyorum!" deme, burada sana öğüt veren arkadaşların çoğunun yaşından büyük olduğunu sanıyorum ki bu da daha çok tecrübe demek. Keşke tecrübeleri olan insanları dinleyip, anlattıklarını uygulamaya çalışsan. Sen sadece karşı çıkmakla meşgulsün.
Nereye sorarsan sor sana farklı fikirler gelecek doğal olarak. Biri C ile başla diyecek, diğeri Python ile. Sen ise sana yakın gelen hangisi ise onu seçip diğerine kızgın ifade atacaksın(afedersin yanlış zaman ekini kullandım, geçmişte olmuştu bu değil mi?) Yani diğer arkadaşların fikirleri senin arzunun yanında bir anlam ifade etmiyor. Önce C++, sonra C, sonra Python diye uzar gider. Aç İngilizceyi bak nerede hangi tense'i, hangi grammar'i, hangi phrase'i kullanacağını öğren. Sonunda İngilizce öğrendim diyebilecek misin? Hiç sanmam... Önce ne yapmak istediğini anla ondan sonra öğrenmeye karar verirsin. Şu dili biliyorum çünkü şusu işlevsel diye kimseden tavsiye isteme.
Anladığım kadarıyla yaşın küçük ve bu işe girmek istiyorsun, ki normal. Genç nüfus eskiden doktor olacakt, şimdi ya oyun geliştiricisi ya bilgisayar mühendisi. Kimseyi ne yaşından ne hayallerinden dolayı yargılamak istemem, belli ki daha tecrübe etmedin ama bu işler sadece bir istek ve hevesle olmuyor. Bu işe yatkın mısın, bu iş gelecekteki mesleğin olabilir mi, anlıyor musun, karakterinle uyuşuyor mu gibi soruların cevapları istemediğin gibi gelirse ne yapacaksın?
Neyse fazla uzattım, fazla da ofansif yazdım kusura bakma. Dili öğrenmek de yetmez, nereden başlaylayacağına karar vermek de. Yapacağın iki şey var ne istediğini anlamak ve başlamak. Öyle öneriyle veya üç günlük hevesle olacak şeyler değil bunlar.
Kurdum. Ne yapmalıyım?Bir Bilgisayarın olduktan sonra konuşmaya devam etsek ? Bu şekilde her şey Fantazi kalıyor.
Babanın bu sene sana bir Bilgisayar alıverme ihtimali çok düşük. Çünkü son söylentilere göre Corona virüsü Bilgisayarlardan yayılıyormuş (O söylentiyi ben çıkardım)
AppGameKit Mobile - Apps on Google Play
Bunu cep telefonuna kur, destekliyorsa şansını denersin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.