Programlama Kaç Ayda Öğrenilir?

Yavaş yavaş öğreniliyor, sonra baka baka yazmayı öğrenirsin. Ardından neyi neden yaptığını kavramaya çalışırsın, böyle uzar gider. Tam olarak öğrendim demeye gerek yok çünkü ders konusu gibi değiller.

Site yapmayı öğrenirim derken nasıl bir site mesela? Bilerek yapmayı soruyorsan en az 6 ay düzenli olarak kendini bu işe vermelisin, öğrenmeye çalışmalısın.

Programlama birkaç ayda öğrenilecek bir şey değil. Boşuna demiyorlar yazılımcı sürekli kendini yenilemeli ve geliştirmeli diye. Programlama dilleri de gelişiyor ve değişiyor. Yanı belli bir sürede öğrenemezsin ama kendini geliştirebilirsin. Ki bu senin pratik yapmana ve öğrenme hevesine kalmış. Kimisi öğrenirken 3 ay boyunca sürekli projeler üzerinde çalışır. Kimisi bu 3 ayda hiçbir şey yapmıyor, sadece kaynak okuyor. Ama bu iki kişi arasındaki fark çok fazladır. Yapılacak projeler de bunun gibidir. Kimi zor 5 proje yapar, kimi basit 5 proje.

Mesela ilk Html ve CSS öğrensen, sonra Javascript ile sitene özellikler kazandırsan, sonra da SQL yani veritabanını öğrenip ardından da en son PHP öğrenip veritabanı ile iletişim kursan tamamdır. Ama bu öğrenmeden kastım üstteki gibi hemen olmaz. Deneye deneye, tecrübe kazanarak olur. Çukura düşmeden derinliğini bilemezsin.

Günde 1 saatini vererek yeterli bilgi birikimine sahip olacağını sanmıyorum. Bu işe benliğini vermen lazım, programlama hafife alınacak bir iş değil. Sayısız sabahlamalar kafayı yemeler vs. Hazırlıklı ol :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı