Programlama nasıl öğrenilmez?

@AsilTÜRK Okulun bu alanda çok bir etkisi olabileceğini düşünmüyorum. Okul size bir temel sağlayabilir fakat oda iyi bir üniversiteye giderseniz olur. Türkiyede top 10 üniversite dışında bir bölüm kazandıysanız size pek bir şey katmaz çünkü derslerinize girecek olan hocalar mühendis bile olmuyor. Lise düzeyindeki bilgisayar bilgisine sahip öğretmenlerden ders alıyorsunuz. Ayrıca en iyi üniversiteden mezun olsanız bile iş yine kendinizde bitiyor. Bu işte ilerlemek istiyorsanız kendi kendinize öğrenmeye alışmalısınız. Okul size çok temel şeyleri gösteriyor, geri kalan her şey size bağlı.
 
Yine mi nasıl öğrenilir konu açıldı diye sitem edecektim kendi kendime ama "öğrenilmez" yazıldığını görmem ile şaşkınlığa uğradım :) Sonrasında içeriği görünce bunu direkt olarak "nasıl programlama öğrenilir" adlı konuları açan kişilere bomba niyetine atmak gerektiğine karar verdim.

Elinize sağlık.
 
@AsilTÜRK Okulun bu alanda çok bir etkisi olabileceğini düşünmüyorum. Okul size bir temel sağlayabilir fakat oda iyi bir üniversiteye giderseniz olur. Türkiye'de top 10 üniversite dışında bir bölüm kazandıysanız size pek bir şey katmaz çünkü derslerinize girecek olan hocalar mühendis bile olmuyor. Lise düzeyindeki bilgisayar bilgisine sahip öğretmenlerden ders alıyorsunuz. Ayrıca en iyi üniversiteden mezun olsanız bile iş yine kendinizde bitiyor. Bu işte ilerlemek istiyorsanız kendi kendinize öğrenmeye alışmalısınız. Okul size çok temel şeyleri gösteriyor, geri kalan her şey size bağlı.

Yani siz şu anki bilginizi ekstra yaptığınız çalışmalara borçlusunuz değil mi?
Akdeniz üniversitesi iyi midir sizce?
Ayrıca yaşım 23 gidince 4-5 sene daha okuyacağım olumsuz tarafları var mıdır sizce?
Bilgisayar programcılığı mezunuyum.
 
@AsilTÜRK İş tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Akdeniz üniversite hakkında bilgim yok fakat üniversite okumadan da çok iyi bir konuma gelebilirsin. Yaşa takılmana gerek yok, başkaları ile kendini karşılaştırmaman gerekiyor. 40 yaşından sonra da kariyer değişikliği yapan var. Buradaki en büyük sıkıntı ilk işi bulabilmek. Github hesabın bol bol proje ile dolu olmalı. Mimariler kullanmalısın. Kod tekrarından kaçınmalı, design pattern kullanmalısın. Medium yazmak bir artı olabilir ve çok önemlisi network kasmalısın.
 
@AsilTÜRK İş tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Akdeniz üniversite hakkında bilgim yok fakat üniversite okumadan da çok iyi bir konuma gelebilirsin. Yaşa takılmana gerek yok, başkaları ile kendini karşılaştırmaman gerekiyor. 40 yaşından sonra da kariyer değişikliği yapan var. Buradaki en büyük sıkıntı ilk işi bulabilmek. GitHub hesabın bol bol proje ile dolu olmalı. Mimariler kullanmalısın. Kod tekrarından kaçınmalı, design pattern kullanmalısın. Medium yazmak bir artı olabilir ve çok önemlisi network kasmalısın.

Hepsine tamam hocam da şimdi üstte de belirtmişsiniz mesela ben Python alanından ilerlemek istiyorum diyelim. Öncesinde herhangi bir konuda bilgi sahibi olmak gerekiyor mu? Mesela algoritma gibi. Sıfırdan girecek kişinin ilk önceliği ne olmalı? Direkt temel düzey bir kurs alıp oradan izleyip tekrarlar yapması yeterli mi? Aslında bu soruları soranların en büyük sebebi nereden başlayacağını bilmemek.
 
@AsilTÜRK İş tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Akdeniz üniversite hakkında bilgim yok fakat üniversite okumadan da çok iyi bir konuma gelebilirsin. Yaşa takılmana gerek yok, başkaları ile kendini karşılaştırmaman gerekiyor. 40 yaşından sonra da kariyer değişikliği yapan var. Buradaki en büyük sıkıntı ilk işi bulabilmek. Github hesabın bol bol proje ile dolu olmalı. Mimariler kullanmalısın. Kod tekrarından kaçınmalı, design pattern kullanmalısın. Medium yazmak bir artı olabilir ve çok önemlisi network kasmalısın.
Hocam çok güzel konulara değiniyorsunuz helal olsun. Bende alaylı bir şekilde işe girmeye çalışıyorum. Github hesabım nasıl sizce? Şuan da React öğreniyorum. Proje yaptıkça ekleyeceğim. github.com/serhatcandev
 
@AsilTÜRK Önce algoritmanın ne olduğunu öğrenmek ile başlayabilirsin. Her önüne gelen ilk önce algoritma öğren diyor fakat kendileri acaba algoritmayı ne olarak görüyor anlamış değilim. Yapılması gereken en basit yöntemi söylüyorum. Kendini ne ile uğraştığını düşündüğünde mutlu oluyorsun? Bunu ilk önce kesin olarak netleştirmen gerekiyor. Bir mobil uygulama mı yazmak istiyorsun? Backend yazmak mı? Sistem programlamak mı? Blockchain, yapay zeka, makine öğrenimi. Hangi alanda uzmanlaşmak istediğine karar verdikten sonra gerisi sadece dil araştırmak. Yapacağın işe en uygun dili seçip, temel düzeyde bilgi edindikten sonra kafanda bir proje canlandırıp, onu yapmaya başlayacaksın. Takıldıkça araştıracaksın, araştırdıkca gelişeceksin. Bu böyle bir döngü, hep bir proje yapacaksın. İş hayatına gireceksin, projelerle uğraşacaksın, işe almadan önce bile şirketler sana case verir ve kod becerilerini ölçmek daha sonra bir mülakat yapmak isterler.

@serhatcandev Read.me eklemen çok güzel. Hesabını projelerle canlandırman gerekiyor. Bunlar hesap makinesi tarzı basit projeler olmamalı. Daha büyük projeler yazmak gerekiyor. Mimari kullanımı, design pattern, kod tekrarından kaçınmak bunlar çok önemli şeyler. Olabildiğince okunaklı, temiz kod yazmak gerekiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı