Programlama Öğrenme

ckrmrt

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Ben size bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlara sormak istiyorum. Ben kendimi geliştirmek istiyorum ve bilgisayarlara karsı hep bi ilgim olmuştur bu yüzden mobil yazılım, grafik tasarım, web tasarım ya da oyun yazılımı gibi bi yazılım türünü öğrenmek istiyorum ve bunun için herhangi bir bilgim yok. Size sormak istediğim ise bu işe nerden başlamalıyım? Bu eğitimleri veren kurslar var. Bunların yararı ne kadardır ve hiç bilgisi olmayan biri bile en düşükten başlasa dahi bu işi yapabilir mi? Ben bunu sormak istiyorum yani bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de senle aynı durumdayım bir sürü kurs araştırdım aradım konuştum ama internette okuduklarım beni kurslardan vazgeçirdi para için yaptıkları söyleniyor. Şimdilik ben kitap aldım örneklerle çok iyi anlatılıyor bir de az bütçeli kasa toplayacağım bakalım inşallah işin üstesinden geliriz.

Aynen ben de öyle düşündüm yani kursların tabi ki faydası olacaktır ama kursu bitirdikten sonra bu işi bitirmiş olmayacaksın diye düşündüm, bu aldığın kitapların isimlerini öğrenebilir miyim yani bir de fayda durumunu?

Ben de daha yeniyim kodlab yayınından aldım programcılık için ilk algoritma mantığı için bir kitap almanı öneririm her şey kitapla bitmiyor azimli ve sabırlı olman lazım hocam başarılar dilerim.

Öncelikle hangi sektöre hitab edeceğini seçmelisin. Tabi ki dil bilmenin bir zararı olmaz kimseye.
Algoritma ve C Programlama ile temel alıp sonrasında üzerine koya koya gitmen yararına olacaktır.

En düşükten başlayan birisi öğrenebilir mi demişsin. Bu sorunu saçma buldum. Sonuçta bu günün programcıları da dünün en düşükten başlayan insanlarıdır :)

Kurs konusunda ise söyleyeceğim birkaç şey var.
Öncelikle programlamayı bir meslek olarak ele alalım. Bu meslek, bu mesleği icra eden kişinin kendini sürekli güncel tutmasını gerektirir. Ayrıca çok çalışman gerekir. Ha dediğinde öğrenebileceğin bir şey değil. Bu gün Hello World yazan kendini programcı sanıyor. Bu şekilde değil, gerçekten işe yarar şeyler yapmak için öğrenmen gerekiyor, en azından kendin için.
Gelelim kursa, akademi konusu bu meslek için her zaman iyidir. Bu gün büyük firmalar dahi bilgi işlem personellerini kurslara gönderiyor ki bu bilgi işlem personelleri yazılım uzmanı oluyor genellikle. Yani kurslar aslında internette yazanlar gibi değil.
Emin ol bir şeyler öğreneceksin kurslarda. Yani akademide öğrenmediysen bu tip şeyleri, kursa gitmeni ben tavsiye ederim.
İllaki sana "gitme" falan diyenler olacaktır. Hem böyle dedikleri için hem de kursların ücretleri biraz tuzlu olduğu için seni üzüntüye sevk edebilir.

Algoritma ve C programlamanın temellerini kendin öğrendikten sonra Java veya .NET kursuna giderek iyi bir yerlere gelebilirsin :)

Bence, en güzeli okuyarak, araştırtarak ve deneyerek öğrenmektir. Ayrıca, algoritma kavramı bu kadar basite, indirgenecek bir kavram değildir. Özellikle bizim ülkemizde, Algoritmalar ve Bilmem ne Programlama gibi bir çok kitaplar ve çoğuda çok az bilgi vermektedir. Seçeceğin kitaplara dikkat etmelisin. Yazarları çok önemlidir ve piyasada ki pek çok yazar, alaylıdır, işi anlatır ama, teknik bilgi veremez. Ben her zaman C programlama diline başlanması tavsiye ederim. ardından da C++. C /C++ esnek bir dildir. Eğer ki orada ki kavramları anladıysan, hiç bir programlama dilinde zorluk yaşamazsın. Balık almayı değil, balık tutmayı öğrenirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı