Programlama öğrenmeye nerden başlamalı?

Microsoft - Açık Akademi | Microsoft - Açık Akademi
Açık akademi başlangıç için iyi ama işin sözel kısmına fazla takılmayın. Programlama kısmından alabileceğiniz bilgiyi alın. Öğrenmeye başladıkça buradaki bilgiler yüzeysel gelecektir. O yüzden kitaplara yönlenmeniz lazım.
C# dilini öğrenmenizi tavsiye ederim. Güzel bir dil öğrenmesi kolay. Zaten Açık Akademi sitesinde bol bol karşılaşacaksınız.
Ingilizceniz varsa kitaplar için:
Programming Books, Free Code Downloads, Ebooks, Blogs, Articles, Forums - Wrox
Bu kitapla başlayabilirsiniz mesela.
C# and C++: Beginning Visual C# 2012 Programming - Book Information and Code Download - Wrox

İngilizceniz yoksa:
Bu kitapla başlayabilirsiniz. NT mağazalarında programlama kitapları mevcut.
Visual Studio 2010 İle Her Yönüyle C# 4.0 - Bilgisayar - Kitap
KODLAB | HER YÖNÜYLE C# 6.0 - Volkan AKTAŞ

Son düzenleme:
İlk önce bir C serisini öğrenmen lazım. Eğer Web tabanlı ağırlıklı istiyorsan ek olarak Html'den de başlayabilirsin. Bundan sonra yöneleceğin alana göre kodlamaları öğrendikçe neyin gerekli olduğunu denemeler yaparak öğrenebilirsin. Veri tabanı üzerine ise VB serisi ve mdb yabanına önem vermen gerekir. Yani temel olarak HTML, C serisi, java giriş ile devam edersen yeterli olacaktır.

Kurs olarak kültür merkezi veya okulunun bilgisayar kursları olur onlara katılabilirsin.

Hiç ama hiç uzatmadan sana, kendimi anlatacağım, ne yaptım ne ettim bunlardan bahsedeceğim.

Öncelikle C# programlama dili ile başladık. Programlar yazmaya başladık. Laf olsun diye öğrenmedik.
Gerekli veya gereksiz bir şeyler yapmak için çabaladık. Bu işten zevk almıyorsan oturup saatlerini çürütemezsin masa başında.

Ve karşınızda "Technopat Kimlik Sorgulama" programı
"Technopat Sistem Toplama" programı için öneriler

Fark ettim ki, ufacık ve saçma sapan programlar bile insanlarda ilgi uyandırabiliyormuş, merak duygusunu harekete geçirebiliyormuş.

Daha sonra HTML diline giriş yaptık. Div etiketleri ile sayfanın temelini oluşturduk, CSS ile stiller ekledik, sadece ama sadece kod yazarak bile ortaya şahane siteler çıkarmayı başardık. Daha sonra DreamWeaver gibi programlar ile siteler yapmaya başladık, bana yetmedi WordPress kullanmaya başladım.
Ancak yaptığım sitelerde hep bir eksik hissediyordum. Çünkü sitede 2 adet sayıyı bile toplayamıyordum, 2 adet kullanıcı bile üye yapamıyordum. Ben neden 1 sene boyunca C# öğrendim diye sormuştum kendime.

Yukarıdaki konuları incelersen program yazma aşamasında çektiğim sıkıntıları da görürsün, 3-5 farklı bilgi alanım vardı ve bir türlü bir araya getiremiyordum.
Recep Baltaş yetişti ve işin içine .NET katmam gerektiğini söyledi. Hemen o sene gördüm ki ASP.NET öğrenmeye başlamışız.

Artık veritabanları ile bağlantılar kuruyor, yazdığım programları internet ortamına aktarabiliyordum.
Siteme kullanıcılar üye edebilir yorumlar ekletebiliyordum. Sitemde tonlarda veriyi saklayabiliyor ve ihtiyacım olduğu gibi kullanabiliyordum.

Siteme istediğim programları entegre edebiliyordum. İşte o zaman anladım ki tek başına bir alan bir işe yaramıyor.
İhtiyacın olan şey bana kalırsa : HTML - CSS - C# - Data - Grafik Animasyon - ASP.NET - JAVA

Ve sana şunu da söyleyeyim : Tüm bu yazılımları öğrenmek, aynı zamanda donanımdan da geri kalmamak için çabalarken asosyal herifin teki olup çıkıyorsun. İnsanlarda iletişim kurmak yerine makineler ile iletişim kurmayı öğreniyorsun.

Kız arkadaşın sana merhaba dediğinde aklına Console.Write("merhaba"); falan geliyor en basitinden.
Ben 3 senede çok şey öğrendim, eğer meslek lisesinde okuyup iyi bir yerde staj yaparsan bu işi çok çok ilerilere götürürsün.
Okulda gördüğün eğitim ile senin kendi gösterdiğin çaba, çalıştığın yerde öğreneceğim şeyler çok çok farklı boyutta.

Hiç uzatmayacağım yazmışım en başta, gerçekten uzatmamışım :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı