Programlama-yazılım konusuna nasıl başlanılır?

tanerizm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
4 Ekim 2003 Bostancı Duman Konseri
İyi forumlar öncelikle. 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. İleride üniversite hedefi sorulduğunda içimden bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği demek istiyorum fakat bu işlerde sıfırım. Bu işlere nasıl başlanır nereden başlanır hiç bilmiyorum. Programlama diliymiş falan falan sıfır bilgi. Veya Python'muş Anaconda'ymış ne bilmiyorum. Hiçbir şey bilmeyen "Ben bilgisayar mühendisi olacağım oyun oynamayı seviyorum ya" diyen veya bilgisayar başında Zula oynamayı bilgisayar ilgisi sanan kişilerden olmak istemiyorum. Yani kısaca bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım? Tanımlarını mı öğrenmeliyim öncelikle? Veya Udemy gibi sitelerden bu konularda 0'dan başlayan bir eğitim seti mi almalıyım? Yoksa YouTube'da böyle videolar, video listeleri bulabilir miyim? Yani her şey aklımda karmaşa halinde şu an. Umarım anlatabilmişimdir kendimi.

İyi forumlar öncelikle. 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. İleride üniversite hedefi sorulduğunda içimden bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği demek istiyorum fakat bu işlerde sıfırım. Bu işlere nasıl başlanır nereden başlanır hiç bilmiyorum. Programlama diliymiş falan falan sıfır bilgi. Veya Python'muş anaconda'ymış ne bilmiyorum. Hiçbir şey bilmeyen "ben bilgisayar mühendisi olacağım oyun oynamayı seviyorum ya" diyen veya bilgisayar başında Zula oynamayı bilgisayar ilgisi sanan kişilerden olmak istemiyorum. Yani kısaca bu konularda kendimi geliştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım nasıl başlamalıyım? Tanımlarını mı öğrenmeliyim öncelikle? Veya Udemy gibi sitelerden bu konularda 0'dan başlayan bir eğitim seti mi almalıyım? Yoksa YouTube'da böyle videolar, video listeleri bulabilir miyim? Yani her şey aklımda karmaşa halinde şu an. Umarım anlatabilmişimdir kendimi.

Kitap okumayı seviyorsan kitap alabilirsin. Daha çabuk öğrenenirsin okumayı seviyorsan.

11. sınıf sayısal öğrencisiyim diyorsan bence yazılım yerine TYT-AYT derslerine önem göster özellikle 11. sınıf dersleri bayağı önemli. Yazılımı AYT'den sonraya sakla bence.
Hocam haklısınız ama 12'de hiç vaktim olmayacak. En azından boş vakitlerimde küçük küçük başlamam gerek diye düşündüm.

Hocam geç kalmış olmam mı öyle ? Kusura bakmayın dediğim gibi pek bilgim yok.
Yazılım öğrenmek kolay ancak uzmanlaşmak zor. Ayrıca Algoritma bu işin temeli ki bunu çözemezseniz işiniz zor. Ayrıca iyi bir üniversite insana çok şey katıyor. Derseniz ki ben boş zaman için uğraş istiyorum yabancı dil güzel bir seçenek olabilir. İsterseniz en iyisi olun yabancı diliniz iyi değilse geride kalırsınız. Buradaki temel dil İngilizce.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü | EBA Portalı bu siteden meslek liselerinde gösterilen derslerin kitaplarına bakabiliyorsunuz inceleyin en baştan başlayın 9. sınıftan programlama temellerinden başlayın okuyun oradaki örnekleri pythonda sizde deneyin herşeyi gösteriyor bilgisayarla ilgili olanları indirin eğer gercekten istiyorsanız buradan rahatlıkla öğrenirsiniz.Başarılar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı