Programlamada hangi dil öğrenilerek başlanmalı?

ugur123ugur123

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Python öğrendikten sonra Django öğrenip back-ende adım atmak istiyordum. Fakat Django öğrenirken back-end'in mantığını hiç kavrayamadım. Öğreten hocalar da biraz ezbere gidiyorlar gibi geliyor. Daha efektif bir öğrenme süreci için Django ile devam mı etmeliyim yoksa Node js ile mi devam etmeliyim? Geçmişte HTML-CSS ve Javascript öğrenmiştim. Node js ile de Javascript bilgilerimi tazelerim diye düşündüm. Görüşlerinize ihtiyacım var, herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, Python öğrendikten sonra Django öğrenip back-ende adım atmak istiyordum. Fakat Django öğrenirken back-end'in mantığını hiç kavrayamadım. Öğreten hocalar da biraz ezbere gidiyorlar gibi geliyor. Daha efektif bir öğrenme süreci için Django ile devam mı etmeliyim yoksa Node js ile mi devam etmeliyim? Geçmişte HTML-CSS ve Javascript öğrenmiştim. Node js ile de Javascript bilgilerimi tazelerim diye düşündüm. Görüşlerinize ihtiyacım var, herkese şimdiden teşekkür ederim.
Hangi alanda çalışmak istediğine bağlı web için çalışacaksan bence hepsini bilmen lazım hem frontend hem backend bilip fullstack olman lazım ama ben her alanda bilgi sahibi olmanı öneririm. Kotlin ve java öğrenebilirsin mobil için. Web için html css ve wordpress kesinlikle öğrenmelisin(Bunlar dil sayılmaz dil değildirler.). Asp ve javascript ile de destekleyebilirsin. Algoritma ve nesne tabanlı şeyler üreteceksen c# ve c++ öğrenebilirsin. Python bildiğin içinde daha rahat öğrenirsin.

Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri kişiyle konuştum. New York Üniversitesi'nde öğrenim görmüş birisi var Türkiye'de. 65 yaşında kadın. 2-3 tane yazılım dili biliyor. Alanı ise yapay zeka. Tabi onlar nirvanaya çıkmış kişiler. Onlarla kıyaslamak biraz absürt olabilir ancak onlar bu dilleri bilirken hepsinin peşinden koşmaya gerek yok. Hepsine el atmaya kalkışma. Belli alanda ilerle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı