Programlamaya Başlamak için Dil Önerisi

Makaleler
5
Programlamaya epey bir ilgim var. Mehmet Ali Bilgin'in yazdığı rehberi okudum. Fakat ben Android'e uygulama geliştirmeye meraklı olduğum için Java öğrenmek istiyorum. Sıfırdan başlayacak biri için Java çok mu zor olur? Zor olursa hangi dilden başlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin de söylediği gibi, programlama dilleri birbirine çok benzer. Hangi dilden başlayacağını senin yönleneceğin alan belirliyor. Lakin "C" dili en temel dillerden biridir. Önerim de bu yönde.

Son düzenleme:
Bu alanda en önemli şey amacını belirlemektir. Sen amacını belirlemişsin bu yüzden "JAVA" ile yoluna devam etmelisin.

Android için java iyi bi tercih ama c# lada android yazilabilir ikiside benzer diller bu sana kalmış.Zorluğuna gelirsekbiraz zor ama android yazmak için gerekli.Youtube dan dersler var web`e bakabilirsin.Kitap alabilirsin.

Çoğu programlama dili C dilinden esinlenilerek yazılmıştır. C/C++ sistem programcılığı alt seviye dil yani makine diline yakın bir dildir. C# Java gibi diller insan diline daha yakındır öğrenmesi kolaydır. Burada siz ne tarz bir programcı olmak istiyorsanız onun üzerinde yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Verim kritik programlar üretilen alanlar için savunma sanayi mikroişlemciler vs. bu tarz salisenin önemli olduğu yerlerde C/C++ kullanılır en azından kullanılması gerekir. Şirketlerde müşterinin talebine yönelik programlar üretilen, kolay pratik bir dil istiyorsanız C# Java olacaktır. C# Java içinden Türkiyede en çok C#kullanılır. Yanlış anlaşılmasın bu dillerin hepsinin yeri ayrıdır. Bu yüzden ne yapmak istediğinizle alakalı bir durum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı