Programlamaya C++ İle Başlamak

GiSpam

Hectopat
Daha fazla  
C++ ile programlama öğrenmeye başlamak mantıklı mıdır sizce?

Sizin düşünceniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır başlıyorsan C# ile başlamanı tavsiye ederim aslında aralarında ciddi anlamda kurcalamayacak isen çok bir fark yok. Ama C# biraz daha basit ve kullanıldığı motorlar biraz daha kolay.

Eğitimini düzgün bir kaynaktan - insandan alırsan çok iyi bir başlangıç olur. Genel inancın aksine herkes kolay programlama dilleri ile başlamak zorunda değil. Azmin - ilgin - alakan ve eğitim alabileceğin güzel bir kaynak - eğitmen varsa; C++ dilini üst düzey kullanabilirsen çok faydası dokunur sana. Ama davulun sesi yakından hoş gelmiyor :)

Ama senin programlama adına herhangi bir geçmişin, ön hazırlığın veya haşır neşir olma durumun yoksa; eğitimini düzgün bir kaynaktan alamadan kendi çabanla bir şeyler yapmaya çalışacaksan C++ doğru bir kulvar olmaz, hayattan soğutur seni :)

Amerika'da Python dilini aktif olarak kullanıyorlar mesela ve başlangıç için çok ideal bir dil gerçekten; C dilleri ile yapacağın giriş - orta seviye programları bu dil ile de geliştirebilirsin daha kolay bir şekilde.

Kısacası; kafanıza estiği için "Ben o dili öğreneceğim, ben bu dili öğreneceğim" diyorsanız o iş biraz yaş. Karşılaştığınız bir hatanın veya sorunu çözümünü kolay kolay bulamazsınız hele ki iyi derecede ingilizceniz yoksa. Geçen geliştirdiğim projede önüme öyle bir devre geldi ki; üreticisi ile iletişime geçmeden haberleşme sağlayamadım seri porttan. C++ dilini aktif olarak kullanabilmek için mühendislik tarafında da boş olmamanız gerekiyor yani.

Son düzenleme:
Ben 9.sınıf öğrencisiyim. Yazılım ve kodlamanın temelini öğrenmek için Tavsiye Üzerine ilk önce Html ve Css'yi öğrendim Aslında bunlar kodlama dili değildi daha çok web ile ilgiliydi. Daha sonra yine bir tavsiye üzerine Python'dan başladım. Yaklaşık 10 ders öğrendim şuana kadar. Buradan başlamanı tavsiye ederim.

C++ yeni başlayanlar için çok zor olur. Yeni başlıyorsan ilk önce bir algoritma dersini öğren. Ondan sonra ise işe Python veya C ile başlayabilirsin. Ben başlangıç için Python öneririm. Çünkü fazla syntax'a önem vermez. Süslü parantezler ile noktalı virgüller ile fazla uğraşmazsın.

Python'i baslangic icin cekici kilan sey syntax'inin sade olmasi ve scripting dili olmasi. Hizlica yazabilir, kolay okuyabilirsin. Pekala C++ ile de baslayabilirsin. Python da kolay bir dil degil aslinda, o sade goruntusunun altinda onun da C++ kadar kafa yoran yonleri var. Cok da farketmez en nihayetinde ne ile basladigin. Hangi amac icin ogreniyorsun, programlama mi ogreneceksin yoksa dil mi ogreneceksin; hangi platformlarda ne gibi uygulamalar yazmak icin ogreniyorsun; bu sorularin cevabina gore degisir.

C# ya da Python'dan başlamanızı tavsiye ederim. En azından algoritma mantığını anlarsınız. Bu da, daha sonra öğreneceğiniz tüm dillerde kolaylık sağlar. Direk C++'dan başlarsanız mantığı zor gelebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı