Lıterhf
Hectopat
- Makaleler
- 2
Kesinlikle bu durum programlamaya başlamak isteyen kişilerde mevcut. "ya dostum ben de programlama yapıyorum, hack falan işte öyle ya" bu gibi cümleleri söyleyen kişileri gördüm.
Geçen gün sözle bir Full-stack dev. Olduğunu iddia eden birisiyle görüştüm. Bildiği dilleri sorduğumda "PHP, JS" dedi. Bana bir web sitesi yapmasını istedim(test için). Sonrasından tamam yaparım ama 2 ay sürer dedi(istediğim site sadece Front-End gerektiriyor ve One page). Sonrasında sordum HTML ve CSS biliyor musun? Diye, bana "hayır" dedi.
İşin kısası bu işi yapmak isteyen veya yap(a)madığı halde yaptığını iddia edenler çoğunun tek derdi kendilerine programlamacı denmesini istemeleri. Düzgün bir şekilde bu işi yapmak isteyen zaten emek ve zaman veriyor bu işler için.
HTML CSS bilmesine gerek yok hazır tema üstüne birkaç script plugin kurup bir site yapabilir ortalama bir euro harcayarak lisanlı koruma ile sitesini koruyabilir.
HTML, CSS kullanarak web sitesi yazanlar kendine programcıyım demesin(!)
Vallahi konuşurken gülmekten yarılmıştım zaten, piyasada bu tür kişiler çok fazla.
Her programcı site yazmaz ve her programcı site yapma zorunluluğu yoktur. Her bir programcılığın ayrı ayrı şartları kuralı ve bolumleri vardır.