Programlamaya nasıl başlanır?

170855

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2017
Mesajlar
49
Herkese iyi aksamlar. Programlamaya yeni baslayacagim. Hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Zaten daha önce sadece scratch ile flappy bird, pacman ve mario tarzı bir oyun geliştirmiştim. Ama bildiginiz gibi scratch oldukça basit, tasarımında icinde olduğu ve görsel agirlikli olduğu için yapması çok kolay. Elimdeki cihaz macOS isletim sistemli. Matematik konusunda oldukça meraklıyım ve iyiyim. C++ ile başlamayı düsünüyorum. Apple macOS isletim sisteminde bildiginiz gibi Xcode var. Ancak tam olarak ne yapacagimi, nasıl baslayacagimi bilmiyorum. Sizden ricam herhangi programlama dili veya rehber önerirseniz bunu detaylıca yazmanız olacak. Gelecekte yapay zeka, uygulama geliştirme ile ugrasacagim. Simdiden teşekkür ederim.
 
Öncelikle forumun yukarısında ara butonu var oradan bakın. İstemediğiniz kadar cevap alırsınız.
 
C++ veya C# Visual Studio ile yazılıyordu, ama Python falan bir sürü kütüphaneye sahip ve Türkçe kaynak da var (az buz da olsa) ama sana kalmış gibi.
 
Nasıl başlanıldığı hakkında bilgi çok var ama ekstradan C# kesinlikle öğrenmelisiniz. Emek verir, öğrenirseniz ekmeğini yersiniz.
"Her programın bir noktada, C#'a ihtiyacı vardır. -Çinli Antep baklavacısı Şero."
 
Python ile başlayıp kendine bir dal belirle.
Web mi masaüstü programları mı güvenlik mi yapay zeka mı o mu bu mu istediğin dala yönelirsin sonra.
 
Bende yeni başladım programlama ya vs. şu an C# Visual Studio'yu öğreniyorum arayüzü basit kodları kendisi tamamlıyor işinizi kolaylaştırıyor gibi gibi birçok mağrifeti var Python bildiğim üzere yapay zeka yapımında kullanılıyor yapay zeka için bunu öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı