Programlamaya nereden başlamalıyım?

Bence pythondan devam edebilirsin, eğer pyhtona çok alışamadıysan C#'ten windows forms application ile hesap makinesi gibi bir uygulama yapabilirsin. Öyle öyle küçük küçük uygulamalar yaparak gelişebilirsin.

Neye meraklıysan örnek olarak ben web tasarımını seviyorum diyorsan html > php > css diye gidebilirsin. Öğrenmek için udemy kurslarına da bakabilirsin indirimleri takip edip. Oyun yapımına falan merakın varsa c# den başlayarak kademe kademe ilerleyebilirsin. Bu arada algoritma zekan olması gerekiyor. Algoritmayla hayal gücünü kullanarak aklına gelebilecek her şeyi yapabilirsin. Bence ilk önce temel iş algoritmayı çözmen gerek.

Bir hedef seç ve o hedef üzerinde ilerle derim. O yazılım dili ile işin bittiğinde yenisine geçebilirsin zaten çok benzerler zorlanyamacaksın. Ezbere yapma temelini iyi oturt.

Hangi alan ile ilgileniyorsunuz? Web oyun vs.
Web
Bence pythondan devam edebilirsin, eğer pyhtona çok alışamadıysan C#'ten windows forms application ile hesap makinesi gibi bir uygulama yapabilirsin.
Teşekkür ederim :)
Neye meraklıysan örnek olarak ben web tasarımını seviyorum diyorsan html > php > css diye gidebilirsin. Öğrenmek için udemy kurslarına da bakabilirsin indirimleri takip edip. Oyun yapımına falan merakın varsa c# den başlayarak kademe kademe ilerleyebilirsin.
Evet web tasarıma ilgim var. Öyle yapayım bari
Bir hedef seç ve o hedef üzerinde ilerle derim. O yazılım dili ile işin bittiğinde yenisine geçebilirsin zaten çok benzerler zorlanyamacaksın. Ezbere yapma temelini iyi oturt.
Peki saolun.

Arkadaşlar peki ben kendimi geliştirdikten sonra tema yaparak bu işten para kazanabilirim değil mi?

Web

Teşekkür ederim :)

Evet web tasarıma ilgim var. Öyle yapayım bari

Peki saolun.

Arkadaşlar peki ben kendimi geliştirdikten sonra tema yaparak bu işten para kazanabilirim değil mi?
Evet kazanabilirsiniz. Ama sermaye gerekebilir yapacağınız işe göre.

Öncelikle neler yapacaksın?

• Front-end Web ise HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap 4, Angular.js, JQuery
  • Unity kullanarak oyun geliştirmek ise C#
  • Unreal Engine 4 kullanarak oyun geliştirmek ise C++
  • Yapay Zekâ programlamak ise Prolog
  • İşletim Sistemi yazmak ise C, GNU/LİNUX

Web işinden çok para kazanman mümkün değil. Bu arada ezbere hiçbir iş yapma. Kısacası ezbere kod yazma.
Anlamadım?
Evet kazanabilirsiniz. Ama sermaye gerekebilir yapacağınız işe göre.
Yani sistemi falan mı geliştirmem gerekir?
Öncelikle neler yapacaksın?

• Front-end Web ise HTML, CSS, JavaScript.
  • Unity kullanarak oyun geliştirmek ise C#
  • Unreal Engine 4 kullanarak oyun geliştirmek ise C++
  • Yapay Zekâ yapmak ise Prolog
  • İşletim Sistemi yazmak ise C, GNU/LİNUX
Yapay zeka ya ilgim var ancak yapamam herhalde. Web tasarım a gireceğim. Bunun için de JS, HTML ve CSS öğreneyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı