Programlamaya Python ile başlanır mı?

Şu ana kadar bilgim 0 diyebiliriz. Daha önce Scract'ten 1 -2 şey yaptım küçük çaplı. Hedefim yazılım alanında ilerlemek(daha çok siber güvenlik)
Tabii bu konu hakkında birkaç sorum var.
1- Sıfırdan Python ile başlanır mı?(öğretici izleyerek)
2-İngilizce bilmek şart mı? Şartsa hangi seviye lazım?
3-Siber güvenlik alanında ilerlemek için kodlamanın dışında ne lazım?
Kütüphane sorununu daha az çekmek istiyorsan ve daha modern dil lazım ise Python ve Rust iyidir ama Python'un API desteği önemli. Fakat ondan daha önemlisi var. YARA kurallarını öğrenerek başla önce.
Amaç siber güvenlik alanında uzmanlaşmak ise C diliyle başlaman daha iyi olur.

Bunun dışında öğrenmen gereken çok fazla şey var. Temel olarak işletim sistemleri mimarisini iyi kavramalısın, buffer ve stack overflow konusunda bilgi sahibi olmalısın. Çalıştırılabilir dosya formatları nedir hangi bölümlerden oluşur, işletim sistemi bir programı nasıl çalıştırır, işletim sistemi güvenlik seviyeleri nelerdir vs. şeklinde uzar gider. Temel şeyleri öğrendikten sonra daha spesifik alanlara yönelirsin örn web - veri tabanı sistemleri vs. gibi.
Bilgilerini güncellemen lazım. ClamAV geliştiricilerine konuşup güncelleyebilirsin. C 2023'de felaket bir dil. C++ iyi ama Rust en iyisi (Python yavaş o yüzden güzel optimize etmen lazım.). Artık benim ağzımdan bile ezbere C geliyor ama bilgilerimi güncellemeyi unutmuşum.
Günümüzde Rust daha iyi ClamAV serverına sor istersen senin bilgilerin biraz geriden geliyor. Sen bilgili adamsın ama bilgilerin geride kalmış. Bu dediklerimi Micah'dan kopyaladım bazılarını. Kendisi ClamAV geliştiricisi. Daha modern bir şey arıyorsa bu arkadaş Hydra Dragon abim ile konuşabilir. ClamAVNet Micah Synder ClamAV geliştiricisi.

Son düzenleme:
Fakat ondan daha önemlisi var. YARA kurallarını öğrenerek başla önce. Kütüphane sorununu daha az çekmek istiyorsan ve daha modern dil lazım ise Python ve Rust iyidir ama Python'un API desteği önemli.

Bilgilerini güncellemen lazım. ClamAV geliştiricilerine konuşup güncelleyebilirsin. C 2023'de felaket bir dil. Artık benim ağzımdan bile ezbere C geliyor ama bilgilerimi güncellemeyi unutmuşum.
Günümüzde Rust daha iyi ClamAV serverına sor istersen senin bilgilerin biraz geriden geliyor. Sen bilgili adamsın ama bilgilerin geride kalmış.
Burada en iyi hangi programlama dilidir diye tartışmıyoruz. İşletim sistemleri mimarisini tanıyabilmesi ve ilk elden programlama hatalarının nasıl güvenlik açıklarına sebep olduğunu görebilmesi için C gibi düşük seviyeli, bellek güvenliği olmayan bir programlama diliyle çalışması gerek.

Burada en iyi hangi programlama dilidir diye tartışmıyoruz. İşletim sistemleri mimarisini tanıyabilmesi ve ilk elden programlama hatalarının nasıl güvenlik açıklarına sebep olduğunu görebilmesi için C gibi düşük seviyeli, bellek güvenliği olmayan bir programlama diliyle çalışması gerek.
Ha anladım pardon o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı