Programlamaya sıfırdan başlayanlar nasıl bir yol izlemeli?

IyesilAdmI

Hectopat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bende bu işlere artık merak sardım fakat fazla bilgim yok. Nerden başlamalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. :)

İlk önce mantığını öğren. Bir dil öğrenmeye çalış. Aynı anda 2 dil öğrenmeye çalışma. İmkanın var ise kursa git. İstanbul' da oturuyor isen ücretsiz İSMEK kursları var. Bir incele yazılım üzerine iyi kurslar var. Kendin çalışman lazım. Eğitim videoları veya kitap ile çalışman lazım. Yazılım biraz pis bir iştir. Sürekli çalışma ister. Bilişim alanının her işi pistir. Sürekli okuma ve araştırma ister. Takip etmez isen çabuk unutursun. Bildiğim bazı kaynaklar var onları incelemeni öneririm. Başarılar dilerim.
Khan Academy Türkçe
Çizgi TAGEM
Microsoft - Açık Akademi | Microsoft - Açık Akademi

Liseye başlayacaksın hayırlı olsun. Anadolu meslek lisesine gitmeni tavsiye ederim. Böylece meslek dersleri yanında kültür derslerini de görürsün. Üniversiteye hazırlık olur. Bilişim bölümü okuman gerekiyor. Dal seçiminde yazılım üzerine hangi dal var ise ona gitmen gerekiyor. Hangi liseye gideceksin ?

@Silinen üye Bende zaten Meslek lisesine gitmeyi düşünüyorum peki bilişim bölümünde web programlama, web tasarım, masaüstü programlama var peki bunlardan hangisini seçeceğim? Birde bu meslek okuyanların şuan iş durumu nedir? Şuan işleri varmı? Maddi durumları neler bunları merak ediyorum Teşekkürler :)

Web üzerine gider isen site tasarım ve site kodlama yaparsın. Masaüstü programlama dalına gider isen normal program yazarsın. İş durumu sana kalmış biraz. Ne kadar iyi eleman olur isen iş durumu o kadar iyi olur. Bu videoyu izle bütün sorularının cevabını bulursun.
Niyazi Saral ile bilişim sohbeti

Öncelikle önerim matematiğe önem ver. Matematik bilgisayarin farkli alanlarinda farkli boyutlarda gerekli olsada taban aritmetiği , fonksiyonlar , mantik , sayilarla ilgili konular temel konular ( başit eşitsizlikler , üstel sayilar , köklü sayilar vb.. ) sana lazim olacak en temel matematik konulari . Diğer bir önerim sürekli pratik yapman olacaktir. Basit örnekler verecek olursam asal sayilari bulma , ebob-ekok hesaplama gibi sayilarla ilgili problemleri çözme ; Hanoi kuleleri, 8 vezir gibi gibi zeka sorularini çözme ; siralama algoritmalari , veri yapilari , temel arama methodlari gibi temel algoritmalar ve veri yapilari. Bence nesneye yönelik bir dilden başlama. Yani c++ , c# ve java yerine yapisal bir dil olan c gibi bir dilden başlaman bence daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı