Programlaya Hangi Dille Başlamalıyım ?

C veya C++ ile başlayabilirsin .. Direkt olarak java ile başlama.. C veya C ++ öğrenirsen zaten diğer dilleri öğrenmen 1 hafta sürecek... Pointer bilmeyen bil. müh. leri varmış bir ark.ımdan duymuştum öyle olma ;)

Cok teşekkür ederim en kısa zamanda başlayacağım kitabı almayı düşünüyorum. Daha ayrıntılı öğrenmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni programlamaya başlayan birisi için tek tavsiyem Python dır. C# güçlü bir dil fakat öğrenmesi çok uzun sürüyor. Onun yerine Python öğrenip mantığını oturtursanız diğer dilleri de daha kolay öğreneceksiniz.

Endüstri meslek lisesi 4. sınıfta geçtim, 10. sınıfta C# console application öğrendik 11. sınıfta C# Form applicationa geçtik ve MsSql e başladık. Bilginiz olsun diye yazdım. @Hakan Emre Programlamada zor diye bir şey yoktur, karmaşıklık vardır. C# bence gayet basit bir dil, öğrenmesi uğraşırsanız çok kısa sürer.

Endüstri meslek lisesi 4. sınıfta geçtim, 10. sınıfta C# console application öğrendik 11. sınıfta C# Form applicationa geçtik ve MsSql e başladık. Bilginiz olsun diye yazdım. @Hakan Emre Programlamada zor diye bir şey yoktur, karmaşıklık vardır. C# bence gayet basit bir dil, öğrenmesi uğraşırsanız çok kısa sürer.
Kardeşim ben güçlü bir dil fakat öğrenmesi uzun sürebiliyor dedim.

Yeni başlıyorsan, C# ya da Java ile başla derim. Meseleyi geliştirmek istiyorsan da, devamında C ve C++ iyi olur. C# veya Java'dan, C ve C++'a geçişte, sadece "pointer" denilen bir şeyde sorun yaşayabilirsin. JAVA'yı çok ileri seviyede bilmiyorum ama, ileri seviye C#'da pointer meselesi mevcut. C#'da o kısmı da öğrenerek gidersen, C++'a geçişte de sorun yaşamazsın diye tahmin ediyorum. Kolay öğrenir, kolay kavrarsın C# veya Java'yı. (Not: Aslında pointer meselesine girişmeyecektim ancak bazı cevaplarda bunlardan bahsedilmiş. Yeni başlayan adama da "pointerdan" bahsetmek, pek de akıllıca bir iş olmamış...)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı