Oyun yapmak için hangi dille başlamalıyım?

Arkadaşlar selamlar. BTK Eğitim Portalı'ndan yararlanmak istiyorum. Benim hedefim ileride oyun yapmak. Şu anda sıfırım, yani hiçbir şey bilmiyorum. Hangi dersten başlamalıyım? Programa dersleri şu şekilde görünüyor.
  • Python
  • C#
  • Android Programlama
  • Unity
  • Algoritma Tasarımı
Aslında hangisinde başlarsan o sana daha kolay gelir. Ama illaki bir şeylere basit diyeceksek bunlar Python ve Unity'dir. Ama Unity 3D biraz karmaşık, 2D 'de başlamanı öneririm.

Temel algoritma ve programlama bilgisi tek başına en önemlidir, sonrasında C# en sonuda Unity3D,
Eğer hem mobil hem masaüstü oyun yapmak istiyorsan (IOS,Android,Win/Linux/Mac). %100 GPU CPU performansı isteniyorsa C++'nın üstüne Unreal Engine iyi gider. Platforma özgü native çıktı veren oyun motorlarını tercih et şuan Unreal ve Unity en önde gidiyor. Genel yaklaşım oyun ve platforma en iyi giden teknolojinin tercih edilmesi. Oyunun ihtiyaçları ve oyuncu kitlesinin beklentilerine en uygun olanın belirlenmesi bence en iyi çözüm. Algoritma ve programlama bilgisi olmassa hiç bişey öğrenilemez. Temel programlama ve algoritmayı öğrenmenin en kısa yolu şuanlık Java ve C#, bence C#'tan öğren ordan ilerle.

Temel algoritmadan kastım Veri Yapıları Ve Algoritmalar. if for while do-while kontrol deyimleri Yapısal Programlama'ya özgü kavramlardır herşey if ve for'ların üzerini kuruludur bilgisayar yazılımlarında, işletim sistemleri/aygıt sürücüler/oyun motorları/standart kütüphaneler. Oyun motorlarının tek esprisi oyun programcılarını karmaşık matematiksel fiziksel algoritmalardan kurtarmasıdır, eğer oyun motorları olmasaydı 1 aylık oyunu 2-3 yılda bitirebilirdik. Programlama paradigmaları programlama dillerini daha kolay öğrenmemizi sağlar ve dil/teknoloji değişikliğine kolay uyum sağlamamızı sağlar. Unity3D motoru uygun bir ekiple masaüstü platformlarda bile çok iyi oyun yazılmasını sağlar örneğin Rust, 7 Days To Die, Dead Effect 2 ve The Forest. Çok özel bir ihtiyaç yoksa Unity3D yeterlidir. Oyun programlama dünyası mat2 üzerinden ilerler, genel kültür amaçlı matematik her zaman faydalı ve gereklidir. Bir oyun motorunu en iyi kullanmanın yöntemi oyun motorunun script amaçlı kullandığı programlama dilini çok iyi öğrenip hayata geçirebilmektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı