Proje mi yapmalıyım, yeni bir dil mi öğrenmeliyim?

hitsizler

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu iki dersi bitirdim. Proje mi yapmalıyım yoksa yeni bir dil daha mı öğrenmeliyim? Başka bir öneriniz varsa söyleyebilirsiniz. Lise 1 öğrencisiyim bu derslere başlayalı 2-3 ay oldu amacım yurtdışına beyin göçü yapmak. Belki bir yazılım mühendisi belki bir siber güvenlik uzmanı bunların çok farklı şeyler olduğunu biliyorum ama siber güvenliği hobi olarak yapabilirim asıl amacım bu konuda ilerlemek. Herkes videoların bir işe yaramayacağını proje yapmam gerektiğini falan söylüyorlar ama bunları nasıl yapabileceğimi söylemiyorlar örneğin bir kodu nasıl uygulamaya dönüştürebilirim yada nasıl tuş eklerim. Bir lise matematik öğretmeninin bir ilkokul çocuğuna azar çekmesi ile aynı şey. Bana nasıl yapılacağını anlatın yapmazsam en çok hakarete layık kişi ben olayım. Genel olarak söylüyorum.
Üstüne biraz bir şey katmak derken misal örnek verir misiniz? Ya da kaynak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle öğrenmek istediğin dili belirle sonra o dil üzerine kendini geliştirmek için örnek projeler tasarla ve hatalarını eksikliklerini gör. Bir dile hakim olmadan diğer dillere adapte olman biraz zor. Tabi ki bu yazdığım kişiden kişiye göre değişebilir sonuçta bu iş senin kapasitene bağlı.

bir kodu nasıl uygulamaya dönüştürebilirim yada nasıl tuş eklerim
Araştırarak. Şöyle: Pythonda bir uygulama yazdın ve .exe'ye çevirmelisin ne yapıcaksın ? Öncelik her zaman şunu yapmalısın. "Tuş eklemek" diye bir terim yok. "arkada çalışan kodda nasıl tuşları kontrol edebilirim?" daha güzel bir terim. Peki bu nasıl olmalı? Oda söylediğim aynı yöntemle

1- Yazılımcı olmak hayatında yapabileceğin ve önü en açık, kişisel gelişimin en üst düzeyde olduğu, sürekli gelişmekte olduğu için vs vs vs gibi sebeplerden ötürü harika bir seçenek. Senin için kod yazmak eğlenceliyse, kodda karşılaştığın sorunu çözmek için yılmadan bıkmadan çözüm aramak ve üretmek canını sıkıp yeter ulen dedirtmeyecekse kesinlikle bu yolda ilerle.

2- Teorik olarak bilmediğin bir şeyin projesini yapamazsın. Tabii ki başlangıç için birtakım eğitimler al. Sonuç itibariyle hakkında hiçbir şey bilmediğin bir şeyi yapabilmek tırnak içerisinde söylüyorum zordur. Dikkat et zor dedim. Çünkü yazılımda challenge vardır. Bir şeyi öğrenmek için yeteri kadar vaktin olmadığında kurcalayarak ve hatalarla karşılaşarak, karşılaştığın hataları deneyimleyerek öğrenmektir bu. Ancak belirttiğim gibi zordur. Nihayetinde sen konu hakkında bir şey bilmeden at koşturuyorsun. Ancak sonuca gelirsek zordan gider challenge denersen, kazanımların kalıcı olur. Ezberdek uzak kalmış ve öğrendiklerini belleğine atmış olursun. Tekrar aynı hatayla karşılaştığında sen çözümü zaten biliyor olursun. Özetle zordur ama kalıcıdır.

3- Eğer beyin göçü düşünüyorsan,
robotik ve AI için: python,
Frontend için: react, vuejs, angular, (ben angular tercih ediyorum ama vuejs de oldukça yeterlidir)
backend için: nodejs, java c# (c# tercih ediyorum çünkü hem IDE hem de kütüphaneler konusunda kod yazmayı kolaylaştırdığı aynı zamanda OOP için son zamanlarda çok güzel güncellemeler aldığı için yeter de artar bile, öğrenmesi de çok çok zor değil, kaynak da var. )

Mobil için: Flutter, Dart, Go

Yukarıda saydıklarıma odaklanabilirsin. Temel olarak senin en başta ne yapacağına karar vermen şart. ben Fullstack developer mı olacağım, Yapay Zeka mı geliştireceğim, Frontend'de UI/X in aranan adamlarından mı olacağım vs. gibi soruların cevabını verip yola koyulman ve hiç vakit kaybetmeden ufak fikirler düşünüp "başlaman" lazım. Bir yandan öğrenirken, diğer yandan da fikrini hayata geçirmek için kodlamaya başlamalısın. Böylelikle hem challenge hem de öğrenmeyi aynı anda yürütebilirsin. Zor evet, ama sonuç muhteşem olacaktır. :)

Özetlemek gerekirse, öğrenirken zaten ufak tefek fikirler gelecek aklına. Hiç düşünmeden başla. Çünkü başlamazsan yarın emin ol ki geç olacak. Aklına takılan bir şey olursa, çekinmeden sor, bildiğim dilim döndüğü kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Düzenleme: İyi bir google araştırmacısı ol ve kesinlikle Türkçe arama yapma. Kaynağa ulaşmak için ingilizce araştırma yapman çok önemli. Aynı anda yazılım sektöründe İngilizce çok çok önemlidir. Bilmekte fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı