Protein tozu kullanılmalı mı?

En az 21 yaşına kadar hormon sağlığı için hiçbir şey kullanmayın. Zaten düzenli antrenman yapıyor ve yiyeceklerdeki yağ oranına, işlenmemiş olmasına ve miktara (alacağınız enerjiye) dikkat ediyorsanız üzerine kardiyo yaparak doğal formda ulaşabileceğiniz en makul forma ulaşabilirsiniz lakin parçalı kaslar, altılı karın kası vs. istiyorsanız doğal olarak çok zordur zira acayip katı bir diyet ve sert antrenman gerekir ki sürdürülebilirliği uzun dönemde pek olmaz o yüzden ama IFBB tarzı (yani yarışmacı) bir vücut odaklı çalışacaksanız takviye mecbur almanız gerekecek ve maalesef protein tozu bunların en masumu olacaktır. Sonuç olarak sporu neden yaptığınızla orantılı işleyiş ve besin düzenlemesi yapmanız daha sağlıklı olur ama her halükarda 21 yaşından önce takviye yapmamanız daha sağlıklı olur.

Hocam annem böyle şeylere zararlı deyip almıyor. Bir şey deyin ben de göstereyim. Öyle aldırabilirim. Promass Kilo Aldırıcı 1 Kutu ( 24 Günlük ) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Düzgün bir şekilde anlatıp zararlı olmadığını anlatabilirsin. Günlük karşılayamadığın karbonhidratı tozdan karşılıyorsun, bunun bir zararı yok. Alacaksan alta linkini bıraktığımı alabilirsin.

Ben çok taktım bu kilo alma meselesine geçen sene, gerçekten aptal gibi hissediyorum aklıma geldikçe. Bırakın salın gitsin, ileride paranız varsa yiyeceğe yeter kadar, hemen başlayın ama şu an başlamayın. Spor yapmayın demiyorum ama yaparsanız zaman öldürürsünüz.
Sadece yiyecekle yetmiyor tabii, her hafta ağırlık ve rep arttırmanız gerek ki yeterli enerji olmazsa yarı yolda kalırsınız.

Düzgün bir şekilde anlatıp zararlı olmadığını anlatabilirsin. Günlük karşılayamadığın karbonhidratı tozdan karşılıyorsun, bunun bir zararı yok. Alacaksan alta linkini bıraktığımı alabilirsin.
Günde kaç bardak tüketeceğim? Kaç kaşık? Süte mi karıştıracağım yoksa suya mı?

Hocam annem böyle şeylere zararlı deyip almıyor. Bir şey deyin ben de göstereyim. Öyle aldırabilirim. Promass Kilo Aldırıcı 1 Kutu ( 24 Günlük ) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Eğer bu üründen bahsediyorsanız bu ürün tam bir saçmalık. Bu ürünü "Yağlarımı kasa dönüştüreceğim" diyenler alıyor, gainer almanız alamıyorsanız kalori fazlası yaratmalısınız.
En az 21 yaşına kadar hormon sağlığı için hiçbir şey kullanmayın. Zaten düzenli antrenman yapıyor ve yiyeceklerdeki yağ oranına, işlenmemiş olmasına ve miktara (alacağınız enerjiye) dikkat ediyorsanız üzerine kardiyo yaparak doğal formda ulaşabileceğiniz en makul forma ulaşabilirsiniz lakin parçalı kaslar, altılı karın kası vs. istiyorsanız doğal olarak çok zordur zira acayip katı bir diyet ve sert antrenman gerekir ki sürdürülebilirliği uzun dönemde pek olmaz o yüzden ama IFBB tarzı (yani yarışmacı) bir vücut odaklı çalışacaksanız takviye mecbur almanız gerekecek ve maalesef protein tozu bunların en masumu olacaktır. Sonuç olarak sporu neden yaptığınızla orantılı işleyiş ve besin düzenlemesi yapmanız daha sağlıklı olur ama her halükarda 21 yaşından önce takviye yapmamanız daha sağlıklı olur.
Protein tozu bir steroid değildir. Hormonda dengesizlik yaratmaz. Ayrıca protein tozu, gainer, BCAA gibi ürünler spordaki performansı arttırmak için alınır. Bugün alırsanız yarına kasınız çıkmaz. Kaynak

Yaşım 16'dır . Kilom 57'ye düştü. (59 dum) Boyum 1.95'e yükselmiş. Şöyle bir konu açmıştım: Zayıf birisi nasıl kaslı olur?

Artık sıkıldım. Protein tozu kullanmalı mıyım? Nasıl kullanacağım? Cici bebe yediğim halde kilo alamadım. Kan tahlilinde bir şey çıkmadı.

Spor yaparak kullansam belki 4-5 ay sonra güzel olabilirim diye düşünüyorum.
Youtube'da milleti afedersiniz aptal yerine koyan kanallara göre 5 ayda Ronnie Coleman olabilirsiniz doğru. Toz kullanmanıza gerek yok başlarda, daha sonradan ihtiyaca göre satın alırsınız. Maddi durum iyiyse spor salonuna yazıl evde gelişim yavaş oluyor ve bir yerden sonra duraksıyor.

Yaşım 16'dır . Kilom 57'ye düştü. (59 dum) Boyum 1.95'e yükselmiş. Şöyle bir konu açmıştım: Zayıf birisi nasıl kaslı olur?

Artık sıkıldım. Protein tozu kullanmalı mıyım? Nasıl kullanacağım? Cici bebe yediğim halde kilo alamadım. Kan tahlilinde bir şey çıkmadı.

Spor yaparak kullansam belki 4-5 ay sonra güzel olabilirim diye düşünüyorum.
Protein tozu yerine öncelikle çok zayıfsan ve yemek yemiyorsan karbonhidrat tozu ile başlamalısın ben uzun zaman önce senin kadar olmasa da zayıftım 5KG Gainer aldım o bitene kadar spor ile beraber 20 KG aldım.
Ama uyarayım sadece Gainer veya protein tozu kullanıp spor yapmazsan kalça, göbek ve göğüsün boş yere yağlanır pişman olursun.

Aslında bence siz direk spor yapmadan kilo almaya çalışın çünkü kilonuz çok kritik.
İleride hastalıklara çok dayanıksız olabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı