Protein tozu vücudun tüm protein ihtiyacını karşılar mı?

talto

Hectopat
Protein tozları ile ilgili hiçbir bilgim yok, tavuk tüketmek bir zamandan sonra çok zor olmaya başlıyor bu yüzden protein tozu almayı düşünüyorum. Günlük protein ihtiyacı sadece protein tozuyla giderilebilir mi? Yoksa atıyorum günde 120 gram protein alman lazım 80 gram aldın kalan protein tozu ile mi karşılanıyor? Yani kısacası protein tozu nasıl kullanılır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Spordan sonra protein tozunu tüketmen gerekir.Çok aksatır isen o protein hiçbir işe yaramaz.Tüm protein ihtiyacını karşılamaz.

Protein tozları ile ilgili hiçbir bilgim yok, tavuk tüketmek bir zamandan sonra çok zor olmaya başlıyor bu yüzden protein tozu almayı düşünüyorum. Günlük protein ihtiyacı sadece protein tozuyla giderilebilir mi? Yoksa atıyorum günde 120 gram protein alman lazım 80 gram aldın kalan protein tozu ile mi karşılanıyor? Yani kısacası protein tozu nasıl kullanılır?

Protein tozunu sadece protein takviyesi için almalısınız. Onun dışında beslenme öneminden bir şey kaybetmiyor. Yani sen protein tozu içtin diye normal beslenme düzeninden kısmalar yaparsan pek bir anlam ifade etmez.

Protein tozunu sadece protein takviyesi için almalısınız. Onun dışında beslenme öneminden bir şey kaybetmiyor. Yani sen protein tozu içtin diye normal beslenme düzeninden kısmalar yaparsan pek bir anlam ifade etmez.
Spordan sonra protein tozunu tüketmen gerekir.Çok aksatır isen o protein hiçbir işe yaramaz.Tüm protein ihtiyacını karşılamaz.
Neden peki?
Vücuda tavukta da tozda da protein veriyoruz sonuçta. Ben tozu kullanmayacağım mı diyor vücut?

Spora giden birisinin günlük en az ağırlığının 1x katı protein alması gerektiğini düşünürsek ve bir ölçek protein tozunda 20-25 gram protein olduğunu düşünürsek her gün fazla sayıda ölçek protein tozu tüketmen gerek. Birincisi buna para yetmez ikincisi gerçek gıdanın yerini hiç bir şey tutmaz. Bunlar takviyedir. Asıl gıda yerine geçmez tamamlayıcıdır. 120 gram protein ihtiyacın varsa 100'ünü tavuk yumurta süt vs.den alır kalanını da tozla tamamlarsın bu işin kuralı budur. Ayrıca böbrek sağlığı da ayrı bir konu.

Gün içerisinde alman gereken makroları tamamen supplemetler üzerinden karşılayamazsın, maddiyat açısından özellikle. Daha da önemlisi gerçek gıdanın yerini paketlenmiş ürünlerin alabileceğini düşünmüyorum. Aynı makroları alan iki kişiden biri sadece supplement ile biri sadece gerçek gıda ile alsın, aynı idmanı yapsalar bile arada ciddi farklar olacaktır. Böbrek konusuna değinmiş üstteki arkadaş kesinlikle çok haklı. Böbreğin bu ürünleri süzebilmesi için ciddi sıvı tüketimi gerekiyor ayrıca bu kadar sıvı tükettikten sonra vücuttaki elektrolit dengesini korumak için mineral alımının da dengeli olması gerekiyor. Supplementler takviye edici gıdalardır ve sadece bu amaç ile kullanıldıklarında maksimum kazanç getirirler. Bu işin kısa yolu yok açıkçası şunu içeyim bunu yapayım diye olsaydı her parası olanın tank gibi vücudu olurdu. Emek vermek zaman vermek gerekiyor.

Öncelikle arkadaşların dediği doğru sakın ve sakın ana öğün gibi protein tozu almayın veya proteinin tamamını buradan almaya çalışmayın.

Tavuk yemek zor oluyor kısmı maddi veya aynı gıdayı tüketmekten sıkılmak gibi bir sıkıntıysa yemek zorunda değilsiniz.

Mesela benim kullandığım ucuz bir kaç çözüm:

Ispanak, zeytinyağı, çırpılmış yumurtayı pişirip baharatlayıp tüketebilirsiniz.

Öğünleriniz de hem protein takviyesi, hem sağlık açısından 250-300 gr yoğurt tüketebilirsiniz.

Yulaf ve fıstık ezmesi oldukça ucuz ve besleyici değeri çok yüksektir. İçine yeşil elma vs. gibi meyvelerle de tüketilebilir.

Kiloyla mantar alın, tam buğday ekmeğine yeşillik ve sahanda yumurta ile sandviç yapın. Besleyici değeri daha da arttırmak istiyorsanız tavuk ya da ilikli kemik suyuyla ve azıcık zeytinyağıyla pişirin. Yine porsiyon başına aşırı ucuz, lezzetli ve besleyici bir öğün. İstemeyeceğin kadar da protein.

Nohut, fasulye veya mercimek gibi yine yüksek protein, sağlıklı ve nispeten ucuz bakliyatlara da yönelebilirsiniz.

Bu şekilde hem bıkmazsınız hem paranızın bir kısmı cebinizde kalır.

Spor yaparken de rica ediyorum fiziksel gelişim hırsıyla sporun size katacağı sağlık ve disiplinden, haliyle de mutluluktan ödün vermeyin.

Ne bileyim sabahın köründe kalkıp 4 yumurtanın sarısını beyazından ayıklayıp çiğ içmekle falan gibi saçmalıklarla uğraşmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı