Protein ve kreatin tozu nasıl kullanılır?

Hayır kratein tozu antrenmanda daha fazla kaldırmaya yariyor.protein tozu o yaralanan kaslari onarıp boy uzamasına vs destek veriyor.

Bir çay kaşığı 5 g 6G zaten.
İçinden bir Ölçek çıktı kreatinin onu tam doldurup içiyorum.

Benim kilom 84-85 civarı vesaire haftada da 3 gün spora gidiyorum chatgpt günde 130-180 gram protein yeterli olur dedi.

Ben kendi kullanma şeklimi söyleyeyim (Faydasını oldukça gördüm.). Antrenmandan yarım saat önce 5 gr kreatin alıyorum. Antrenman sonrası da protein açığıma göre protein tozu alıyorum. Bunların ikisi başlıca kullanılan supplementler. Eğer kafanda belirli bir fiziksel görünüm ve kas kütlesi, hacmi yakalama düşüncen varsa bunları düzenli olarak kullanman gerekli. Bitince almayacaksan hiç kullanma zaten. Çünkü en büyük boyları bile en fazla 2 - 3 ay gider sonra yenisini alman lazım. Eğer küçüklerse ve tekrar almam diyorsan kullanmanın çok bir anlamı yok, israf olmasın diye tüket geç.

Bu arada bu supplementleri kullanan arkadaşlar için söylüyorum: Günde, antrenman hariç en az 3 litre su için arkadaşlar. Su içmeden kullanmayın bunları.

İçinden bir Ölçek çıktı kreatinin onu tam doldurup içiyorum.

Benim kilom 84-85 civarı vesaire haftada da 3 gün spora gidiyorum chatgpt günde 130-180 gram protein yeterli olur dedi.
130-180 en verim alıcağınız protein miktarı.90 ise minimum almanız gereken.Diğer türlü zararı olmaz ama verim alamazsınız.

130-180 en verim alıcağınız protein miktarı.90 ise minimum almanız gereken.Diğer türlü zararı olmaz ama verim alamazsınız.
Anladım yukarıda bir arkadaş daha yazmış spordan önce kreatin diye. Sanırım bende öyle yapacağım. Spordan sonra da günlük eksik protein miktarını alırım.

Ama benim bir ölçekte 30gr geliyor bu 30gr protein mi demek 1 Ölçek yeterli olmaz sanırım.

Benim protein 15 kullanımlık kreatin ise 23 kullanımlık.

En iyi protein veren besinler nedir biliyor musunuz?

Anladım yukarıda bir arkadaş daha yazmış spordan önce kreatin diye. Sanırım bende öyle yapacağım. Spordan sonra da günlük eksik protein miktarını alırım.

Ama benim bir ölçekte 30gr geliyor bu 30gr protein mi demek 1 Ölçek yeterli olmaz sanırım.

Benim protein 15 kullanımlık kreatin ise 23 kullanımlık.

En iyi protein veren besinler nedir biliyor musunuz?
Uzun bir liste internetden araştırabilirsiniz.
Lor,tavuk göğsü,yumurta,fasulye,peynir fln.Daha birsürü var bunlar en temelleri.

Chatgpt böyle bir program verdi protein ihtiyacı için.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250825_163421_ChatGPT.jpg
    Screenshot_20250825_163421_ChatGPT.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 13
Kanka kafana takma ye ev yemeğini gün içinde 5 gram kreatinini al idmandan sonra 1 ölçek protein tozunu dik suyla karıştırıp farkı o zaman gör. Protein olarak da ne buluyorsan ye basit olarak sabah 3 5 yumurta yiyebilirsin. Akşam da idman sonrası tavuk varsa yersin bu kadar. Kas kütlen azsa yağ kütlen çok fazlaysa kilonla çarpıp protein ihtiyacını belirlemenin bir anlamı yok.

İlk tavsiyem ben dahil hiçbirimizin tavsiyesini dinlememen. Herkes hap bilgi sahibidir ama kimse detaylı bilgi için vakit ayırmıyor. Önüne gelen yorum yapmış yine.

Hiçbir supplement kullanımı kritik derecede etki yaratmıyor. Her şeyin başında iyi bir antrenman ve beslenme var. Supplementlerin etkisine farazi olarak belki %10 diyebiliriz. Supplement kullanmadan dahi spor yapabilirsiniz. Şart mı ? Cevap basitçe hayır. Bu demek oluyor ki buna kafa yoracağınıza beslenmenize yorabilirsiniz.

Protein tozunu spor sonrası (bunu kasların yırtılması gibi 10 yıl öncesine dayanan bilgilerle açıklamaya çalışanlar olmuş), kreatini gün içerisinde herhangi bir zamanda kullanabilirsiniz. Yaş, cinsiyet ve genetik gibi faktörlere bağlı olarak sivilcelenme meydana gelirse bu IGF-1 hormonunun artışından kaynaklanır. Kendinizi takip etmenizi öneririm.

Hayır, proteinocean iyi bir marka değil. Sıradan, orta halli ürünleri var. Herkesin göz önünde olduğu için kullananların "iyi ya" dediği bir marka. Bunun nedenini merak ediyorsan Supplement Gurmesi youtube kanalını inceleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı