Protonmail güvenilir mi?

Elektronik posta hizmetini, güvenlik prensipleri içerisinde sunan servisler arasında başarılı bir konumdadır. Aldıkları güvenlik önlemleri sayesinde, verilerinizin güvenli bir şekilde kalmasını sağlıyorlar.

Sağladığınız ve içerisinde bulunan tüm veriler, İsviçre Federal Veri Koruma Yasası (DPA) ve İsviçre Federal Veri Koruma Yönetmeliği (DPO) tarafından korunmaktadır. Sağlanan bu yasa sayesinde de, gizlilik konusunda da başarılı olarak bilinmektedir. Hem güvenlik, hem de gizlilik için tercih edilebilir bir hizmettir.

Ayrıca, yakın zamanda takvim ve depolama hizmetlerini sunmayı planlıyorlar. Bu sayede tıpkı büyük firmaların da sahip oldukları iş modeline benzer bir şekilde kullanıcıları kendilerine kazandırmayı planlıyorlar. Son zamanlarda gizlilik tabanlı olayların artmasıyla da, popüler servislerden kendilerine bir göç sağlanacaktır diye düşünüyorum. Hâlihazırda bir VPN hizmetlerinin de bulunduğunu belirtebiliriz. VPN hizmeti de gizlilik konusunda başarılı olarak sayılmaktadır.
 
İsviçre devleti istihbaratı tarafından mail trafiğimiz denetlenmez di mi?
İsviçre dünyada bulunan en iyi gizlilik yasasına sahip. 6 ay önce Gmail hizmetini tamamen bırakıp ProtonMail hizmetine geçiş yaptım şu anda ücretsiz planını kullanıyorum benim için yeterli oluyor. Bunun yanı sıra Bulut Depolama, VPN, (Proton Calendar - Takvim) gibi ek hizmetleri var ve bunların en iyi yanı belirli bir düzeye kadar ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Crowdin platformunda Proton'un Türkçe çevirilerine yardım edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Ne? Protonmail mi? Bu konuyu Google'dan buldum ve foruma üye olmamı sağladı.. Aman diyeyim. Bir sürü çok önemli, hatta banka hesapları bile bulunan, email adresimi, kafalarına göre çat diye iptal ettiler.. Destekten ulaştım, nuh diyor, peygamber demiyorlar..

Gmail, Yahoo ve Hotmail dışında hiçbir email servisine güvenmeyin. Hesabınızı keyfi iptal ederler özellikle Türkiye'den falan, Avrupa ve Amerika dışından üye olunca, bir süre sonra hesapları inceliyorlar hiçbir şey yapmadığınız halde, direkt spamci iftirası yapıştırıyorlar hesabı iptal ediyorlar ve böylece kalakalıyorsunuz..

Şimdi ben kullanıyorum, çok güvenli falan diye reklamını yapanlar olacaktır fakat bunların da mutlaka ağzı yanacak.. Internet bunların sebepsiz iptal ettiği hesaplarla ilgili şikayetlerle dolu aynı pisliği bir süre sonra bana da yaptılar..

Kesinlikle güvenilmez email sağlayıcısıdır.. Uzak durun aman diyorum.. Mağdur olursunuz..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı