Google'da satmayacaktı şimdi her bilgimizi satıyorlar. Sence adam sana niye paralı yaptığı hizmeti bedava kullandırıyor. Adamın aylık gideri var o sunucular için ama adam para istemiyor ne kadar iyi bir şirket değil mi? Privacy Policy satmıyoruz desede hiç kimse sana aylık gideri olan bir ürünü bedavaya kullandırmaz bilgilerini satacak ki para kazansın.
Google her zaman satıyordu. Gizlilik sözleşmelerinde de bunu belirtiyor. WhatsApp, Facebook hepsi bilgileri alıyor ve reklam ile paraya çeviriyor. ProtonVPN'in de dediği gibi "Her ücretsiz yazılım da ücret sizsinizdir" sözü çok doğru. ProtonVPN gizlilik sözleşmelerinde herhangi bir 3.şahıs ile reklam amaçlı bir paylaşım yaptığına dair bir açıklaması yok. Eğer gizlilik sözleşmelerine aykırı iş yapıyorlarsa da Facebook gibi tazminat davası açılıp şirketleri Zarar'a uğrayınca görürüz.
Not: Hiçbir VPN uygulaması anonimlik sağlamaz ve bunu her kullanan zaten biliyordur. Her VPN şirketi bunu gizlilik sözleşmelerinde yazar. Log tutmadığını söyleyebilirler ama her zaman IP adresi vb. metadataları almak zorundalar çünkü herhangi illegal durumunda gerekli uzmanlara bildirirler.
O yüzden anonim olmak ile gizliliği korumayı karıştırmayınız.
@kkank Evet, çoğu VPN çevrimiçi log tutmuyoruz diyor ama IP adresi gibi bilgiler tutulur. Ben zaten konuyu bunun için açmadım, konu saptı ama yine de söyleyeyim dedim.
Proton VPN düşük özellikli ücretsiz üyelik satmıyor. Sadece sınırlı ülke ve P2P, Ikev2 bağlantı sağlıyor. Tabii ki daha güvenilir olması için ücretli versiyonlar tercih edilmeli ama Türkiye için aşırı pahalı geliyor. O yüzden ücretsiz bir VPN kullanacaksam ProtonVPN güvenilir geldi. TCP protokolünü kullandığımda da internet hızım düşmediği ve encrypted protokollerini gördükten sonra bayağı bir güvenim arttı. Tabii daha detaylı ve ayrıntılı bir araştırma yapmaya da devam edeceğim. Sonuçta gizliliğimi korumak için Online hesaplarımın güvenliğinden olmak istemiyorum.