ProtonVPN Free plan ile sürekli VPN bağlı kalmak Online hesaplar için sorun yaratır mı?

Okudum da VPN servisleri o kadar da güvenli değil. Gizlilik takıntınızı anlıyorum ancak VPN'in de sizi çok gizli yaptığını düşünmüyorum. Gerek yok yani.

Anonimlik ile karıştırmayın. VPN az da olsa bir gizlilik sağlıyor. En iyi örnek sitelerin hangi lokasyondan girdiğimi veritabanlarına kayıt edememelerini sağlıyor. Evet, ProtonVPN benim IP adresimi ve lokasyonumu kayıt ediyordur ama girmiş olduğum yerlere herhangi bir illegal kullanım yapmadığım sürece nereye girdiğim ile ilgilenmeden siliyordur.

OpenVPN veya wireguard ile kendi sunucuma VPN kurarak daha gizli bir kullanım yapmak istiyorum ama Türkiye de dolar sürekli yükseldiği için senelik 450-600TL arası bir fiyat çıkıyor. Herhalde "bence gerek yok demek" istediniz çünkü benim için gerekli ki bu konuyu açtım.

ProtonVPN şu anlık en iyi seçenek olduğu için böyle bir konu açtım ama tabii ki soruma cevap vermek yerine VPN'i neden kullandığımı sorgulayan insanlar ile doldu...
 
Anladım hocam. Play Store'da bulamadım siz nereden indirdiniz? Farklı konuma geçip mi indirdiniz?

Ben Google Play Store kullanmıyorum. Tüm Android uygulamalarımı F-droid uygulamasından indiriyorum. Tamamen açık kaynak yazılımlar ve ProtonVPN bulunuyor. Tabii ProtonVPN bazı internet özelliklerinden dolayı tamamen açık kaynak olmayabilir. Ha bir de Play Store veya F-droid de gözükmezse de ISS DNS engelleme yapmış olabilir. Ben cloudflare DNS ve AdGuard DNS ile sorunsuz indirme yapabildim.
 
Ben Google Play Store kullanmıyorum. Tüm Android uygulamalarımı F-droid uygulamasından indiriyorum. Tamamen açık kaynak yazılımlar ve ProtonVPN bulunuyor. Tabii ProtonVPN bazı internet özelliklerinden dolayı tamamen açık kaynak olmayabilir.
Google Play Store'da engellemişler... F-Droid'i kullanmayı ben de düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı