PS Store'da oyunlara yine zam geldi!

@490836, o da ayrı bir tartışma konusu zaten. Resmi olmayan yollardan PC'ye daha erken geliyor, resmi olan yollardan daha geç geliyor.
@Nyxa, gerçekten laf da anlatılmaz. Kendileri bilir, biz oyunları satın almamaya devam edeceğiz. Duruşumuz net!

@490836, o da ayrı bir tartışma konusu zaten. Resmi olmayan yollardan PC'ye daha erken geliyor, resmi olan yollardan daha geç geliyor.
@Nyxa, gerçekten laf da anlatılmaz. Kendileri bilir, biz oyunları satın almamaya devam edeceğiz. Duruşumuz net!
Ben de artık bir şey alamıyorum ama Sony'i etkilemez bu. Bir şey yapacaklarını da sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@uygr12 ben PS Plus'a da güvenmezdim. Daha geçen abonelikten çıkacak oyunlar arasında Horizon vardı. Adamlar kendi oyunlarını bile sistemden çıkarıyor. Plus hayatında ilk defa oyun oynamaya başlayacak adama yarar. Exclusive oyun meselesine girmek ise günümüzde çok boş iş. PS5'e tam anlamıyla özel olan hiçbir oyun yok. Resmi olmayan yolları saymazsak bir tek Spider-Man 2 var, onun da 2700TL olması lazım.

@uygr12 ben PS Plus'a da güvenmezdim. Daha geçen abonelikten çıkacak oyunlar arasında Horizon vardı. Adamlar kendi oyunlarını bile sistemden çıkarıyor. Plus hayatında ilk defa oyun oynamaya başlayacak adama yarar. Exclusive oyun meselesine girmek ise günümüzde çok boş iş. PS5'e tam anlamıyla özel olan hiçbir oyun yok. Resmi olmayan yolları saymazsak bir tek Spider-Man 2 var, onun da 2700TL olması lazım.

Mesela yarın PS Plus'ın aylık ücretinin 1000 TL olmayacağının garantisi var mı ? Sony tek gecede bunu yapamaz mı ? Yapar.

Tek kelime eden olur mu ? Olmaz.

@uygr12, bir kişi bir kişidir. Bir kişi deyip geçmeyin. Bu bir kişi yarın iki olur, sonraki gün üç olur derken yavaş yavaş artar.
Daha geçen Twitter'da İtalyan tayfa "Yeni Mafia oyunu İtalya'da geçiyor ama İtalyanca dublaj yok. Bu nasıl iş?" diye tepki göstermeye başladı ve oyuna şimdi İtalyanca dublaj eklenecek. Steam'e baktığımda ise İtalyanca %0.58'lik bir kesim tarafından kullanılıyorken Türkçe %1.16'lık bir kesim tarafından kullanılıyor. Ya şimdi birileri çıkıp "Türkler korsan oynuyor." bahanesini sunacak ama ne zaman yeni bir oyun çıksa Türkiye'de en çok satanlar listesinde ilk sırada o oyun oluyor. Yani Türkler de pahalı olmasına rağmen oyun alıyor. 2K şimdi çıkıp Mafia'ya Türkçe ekliyoruz dese para biriktirip ön sipariş verecek insan sayısı çok fazla artar. Bir de Mafia serisi ülkemizde de seviliyor. Ama işin sonunda bakıyoruz ki ortada altyazı desteği bile yok.

@Nyxa, fanboyları körü körüne savunuyorken değil 1000, 2000 TL bile yapabilir. Sonuçta alan alıyor. :)
@490836, bizim insanımız gerçekten kendisine ediyor. Diyoruz ki o kadar yıllardır ülkemizde satış yapıyorlar. Buna da demek ki satışlar yeterince değil diyorlar :D Garipler ya. Sonra da dil öğren diyorlar. Ben zaten dil biliyorum kardeşim. Dil desteği eklense de eklenmese de bana da fark etmez. Sadece ana dilimde oyun oynamamın hakkım olduğunu düşünüyorum. Eğer dil desteği eklemezlerse de satın almayız, olur biter. Ekleseler de satın almam şu saatten sonra.

Sonradan gelen bir düzenleme: Biraz Twitter'da gezindim ve elin İtalyan'ı için Fransız'ı bile destekte bulunmuş. Biz tepkimizi göstermemeye devam ettiğimiz sürece oyun firmaları da bizi ciddiye almayacak kardeşim. İlgili Tweet'i konuya bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonradan gelen düzenleme 2:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sosyal medyada nasıl seslerini duyurdularsa artık, iki gün içerisinde 2K'dan açıklama gelmiş. Gerisini siz düşünün.

Son düzenleme:
Sonradan gelen bir düzenleme: Biraz Twitter'da gezindim ve elin İtalyan'ı için Fransız'ı bile destekte bulunmuş. Biz tepkimizi göstermemeye devam ettiğimiz sürece oyun firmaları da bizi ciddiye almayacak kardeşim. İlgili Tweet'i konuya bırakıyorum:
Bu arada şu tarz yüksek seste bir tepkiyi biz de koysak bize de yabancılardan destek gelir. Batıda Türkleri sevmiyorlar, o yüzden desteklemezler vs. demek anlamsız. Çünkü en basitinden birileri gidip yabancıların takıldığı subredditlerde "GeforceNOW 1060 veriyor", "Türkiye'de PS5 1000 dolar" gibi konular açtığında "Oh Türklere iyi olmuş." vs. denmiyor. Aksine fiyatların saçmalığı konusunda bir şaşkınlık gösteriliyor. Özellikle buna değinmek istedim çünkü insanımızda anlamadığım kadar yoğun bir "Herkes bize düşman" düşüncesi veya eziklik psikolojisi var.

Genel olarak hiçbir aboneliğe güvenilmemesi gerekiyor aslında. Yarın Xbox'ın da "Day One" konseptinden vazgeçmeyeceği belli değil veya abonelik fiyatını 2-3 katına çıkarmayacağı da belli değil.

Benim düşüncem şuan ekonomik olan alternatif platform ve mağazalara yönelmemiz gerekiyor. PS'nin Türkiye'de tercih edilebilir bir konsol olmaktan çoktan çıktığını hepimiz biliyoruz fakat bazı arkadaşlar ısrarla tercih ediyor ve öneriyor. Her gün TLOU ve Uncharted mı oynuyorlar anlamıyorum.

@490836 çünkü adamlar, bir kötülüğü körü körüne savunmuyor ve tepkilerini onlar da ortaya koyar çünkü yarın bir gün, aynı politikanın kendilerine de yapılmayacağının garantisini vermedikleri için tepkilerini koyarlar, onlarda bir şeyi körü körüne savunmak olmaz. Tam tersine üreticiler, firmalar onlardan korkar ama bizde nasıl olsa sesini çıkaran yok. Yap bir oyunu 5 bin TL, nasıl olsa satılıyor.
@Famronty, abonelik sistemlerine hiçbir şekilde güven olmaz. Kapitalizmin bir getirisi maalesef. Ürünü tek sefer satmak yerine birden fazla kullanıcıya her ay satılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı