Daha fazla
Ben de artık bir şey alamıyorum ama Sony'i etkilemez bu. Bir şey yapacaklarını da sanmıyorum.
@uygr12 ben PS Plus'a da güvenmezdim. Daha geçen abonelikten çıkacak oyunlar arasında Horizon vardı. Adamlar kendi oyunlarını bile sistemden çıkarıyor. Plus hayatında ilk defa oyun oynamaya başlayacak adama yarar. Exclusive oyun meselesine girmek ise günümüzde çok boş iş. PS5'e tam anlamıyla özel olan hiçbir oyun yok. Resmi olmayan yolları saymazsak bir tek Spider-Man 2 var, onun da 2700TL olması lazım.
Daha geçen Twitter'da İtalyan tayfa "Yeni Mafia oyunu İtalya'da geçiyor ama İtalyanca dublaj yok. Bu nasıl iş?" diye tepki göstermeye başladı ve oyuna şimdi İtalyanca dublaj eklenecek. Steam'e baktığımda ise İtalyanca %0.58'lik bir kesim tarafından kullanılıyorken Türkçe %1.16'lık bir kesim tarafından kullanılıyor. Ya şimdi birileri çıkıp "Türkler korsan oynuyor." bahanesini sunacak ama ne zaman yeni bir oyun çıksa Türkiye'de en çok satanlar listesinde ilk sırada o oyun oluyor. Yani Türkler de pahalı olmasına rağmen oyun alıyor. 2K şimdi çıkıp Mafia'ya Türkçe ekliyoruz dese para biriktirip ön sipariş verecek insan sayısı çok fazla artar. Bir de Mafia serisi ülkemizde de seviliyor. Ama işin sonunda bakıyoruz ki ortada altyazı desteği bile yok.@uygr12, bir kişi bir kişidir. Bir kişi deyip geçmeyin. Bu bir kişi yarın iki olur, sonraki gün üç olur derken yavaş yavaş artar.
Bu arada şu tarz yüksek seste bir tepkiyi biz de koysak bize de yabancılardan destek gelir. Batıda Türkleri sevmiyorlar, o yüzden desteklemezler vs. demek anlamsız. Çünkü en basitinden birileri gidip yabancıların takıldığı subredditlerde "GeforceNOW 1060 veriyor", "Türkiye'de PS5 1000 dolar" gibi konular açtığında "Oh Türklere iyi olmuş." vs. denmiyor. Aksine fiyatların saçmalığı konusunda bir şaşkınlık gösteriliyor. Özellikle buna değinmek istedim çünkü insanımızda anlamadığım kadar yoğun bir "Herkes bize düşman" düşüncesi veya eziklik psikolojisi var.Sonradan gelen bir düzenleme: Biraz Twitter'da gezindim ve elin İtalyan'ı için Fransız'ı bile destekte bulunmuş. Biz tepkimizi göstermemeye devam ettiğimiz sürece oyun firmaları da bizi ciddiye almayacak kardeşim. İlgili Tweet'i konuya bırakıyorum:
Genel olarak hiçbir aboneliğe güvenilmemesi gerekiyor aslında. Yarın Xbox'ın da "Day One" konseptinden vazgeçmeyeceği belli değil veya abonelik fiyatını 2-3 katına çıkarmayacağı da belli değil.@uygr12 ben PS Plus'a da güvenmezdim. Daha geçen abonelikten çıkacak oyunlar arasında Horizon vardı. Adamlar kendi oyunlarını bile sistemden çıkarıyor. Plus hayatında ilk defa oyun oynamaya başlayacak adama yarar. Exclusive oyun meselesine girmek ise günümüzde çok boş iş. PS5'e tam anlamıyla özel olan hiçbir oyun yok. Resmi olmayan yolları saymazsak bir tek Spider-Man 2 var, onun da 2700TL olması lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.