PS3 CEX & DEX nedir?

010199

Hectopat
Katılım
18 Mayıs 2014
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, PS3'e oyun yüklemek veya sistemin normalde izin vermeyeceği birkaç şey yüklemek istiyorum. (Yüklemek için jailbreak lazım olan şeylerden.) Kısacası PS3'ü özgürce kullanmak istiyorum. Fakat CEX ve DEX kavramlarını, CFW ve OFW kavramlarının tam olarak ne olduklarını ve ne işe yaradıklarını anlayamadım.

PS3'e yasal olmayan yollardan oyun yüklemek HDD dolumu yapmak istiyorum. PS3'e jailbreak yaptırıp kırdıracağım fakat jailbreak işlemi sırasında ne yapılıyor? CFW mi yükleniyor? Yoksa DEX mi? Yoksa ikisi birden mi?

Ben elektronikçide kırdıracağım fakat farklı yerlerde "CEX to DEX işlemi yapılıyor" ya da "PS3 kırdırma yapılıyor"diyor. Hangisini yapmalıyım, ya da ikisi de aynı şey mi? Eğer aynı şeyse CFW ve OFW kavramları ne manaya geliyor? Yardımcı olabilecek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cex = Mağazadan alınan perakende konsollar
Dex = Debug - Geliştirici Konsolu. Çok daha pahalı olan ve oyun geliştiricilerine verilen kosnollar.

Son zamanlarda konsolun Flash depolama birimi modifiye edilerek CEX konsollar DEX konsollara dönüştürülmeye başlandı.

Debug Test Konsolunun (DEX) Avantajları:

  • Homebrew çalıştırma ve SDK ile eboot imzalanmış bütün FSELF dosyalarını yürütme.
  • 3.6+ yasal oyunları oynatabilme. Homebrew (el yapımı uygulamalar) ve yeni oyunları çalıştırabilirsin fakat orijinal disklerde olmalı oyunlar. Çünkü eboot'lar tekrar FSELF olarak imzalanmış olmalı
  • SDK'daki (Yazılım Geliştirme Kiti) bütün seçenekleri kullanabilirsin.
  • 3.6+'tan 3.55'e doğrudan Downgrade, tek PUP ile.

Dezavantajları:

  • BD ve DVD oynatma mümkün değil fakat onarılabilir.
  • PSN'e erişim yok (Onarılmış olabilir)
Jailbreak esnasında yapılan işlem konsola göre değişiyor. Yeni nesil konsollara sadece ODE takılabiliyor. Eskilere ise CFW atılabiliyor. CFW, Custom Firmware. Bir diğer deyişle kırılmış.

OFW ise Original Firmware. Yani adından da anlaşılacağı üzere Sony orijinal Firmware sürümü.

Kırdırma konusunu tasvip etmiyorum ama daha önce bozulan XBOX 360'ımı başarıyla tamir eden KonsolTürk'ü tavsiye edebilirim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı