PS4 alınmalı mı?

alerenzw

Femtopat
Katılım
29 Haziran 2022
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
All in One bilgisayara sahibim LoL'den başka oyun kaldırmıyor. Oyun oynamak için yeni bir PC mi almalıyım yoksa PS4 ve PS Plus mı? (Mortal Kombat, pes gibi oyunlar dışında hiç PlayStation'dan oyun oynamadım.)
 
Bir playstationcu olarak kesinlikle Xbox Series S öneririm. PS4 artık çok eskidi ve çoğu oyunda sabit FPS veremiyor. Çok yavaş oyunlar açılana kadar hayatı sorgulatıyor. PS4 Pro+SSD'de alınabilir ama çok maliyetli olur. Bir PS4 sahibi olarak kesinlikle PS4 önermem.
 
Artı -1 Eksi
PS Plus 1-2 ay önce çıksaydı, muhtemelen Xbox yerine PS5 alırdım. 23 Mayıs'ta Xbox aldım. PS özel oyunları her zaman dikkatimi çekmiştir. Nedense diğer oyunlara nazaran (RDR2 hariç. Gerçi bunu da PC'ye çıkana kadar bayağı bekledik.) daha fazla ilgimi çekiyorlar. Mesela PC'ye God of War çıkana kadar az beklemedim. Geçen gün Horizon Zero Dawn'ı denedim birazcık. Oda fena oyun değilmiş. Şimdi en çok Uncharted ve The Last of Us oynamak istiyorum.

Bu konuda arkadaşa Series S önermemin nedeni ise PS4'e nazaran yeni nesil bir cihaz. PS4'ü muhtemelen One S ile kıyaslayabiliriz. Şahsen bu şartlarda fiyatının da uygun olduğunu düşünüyorum. Hem PS4'ü olup hem Series S kullanan arkadaşlar var. Onlarda Series S performansının PS4'e göre daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ne yalan söyleyim ben tecrübe edemedim. PS4 dedem oldu artık. Özel oyunları denemenin dışında pek bir avantajı kalmadı. Ekonomik şartlar nedeniyle PS5 alamazsam, ancak uygun bir fiyata 2. el PS4 denk getirdiğim takdirde alırım o cihazı. Yakında emekli edeceğiz.

Mesela şurada güzel bir karşılaştırma videosu var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Xbox'a gelecek olursak Game Pass hizmetini çok beğeniyorum. 30-45 lira gibi çok az bir ücret karşılığında, bu kadar oyun vermeleri gerçekten muazzam. Tavuk döner olmuş 35-40 lira. Ancak benim bu noktada Xbox tarafından beklentim aynı şekilde özel oyun yapmaya çalışmaları. Kısa vadede mümkün görünmüyor. Umarım yaparlar. Özel oyun tarafında karşılıklı bir rekabet oluşursa bizim için gerçekten güzel olur diye düşünüyorum.
 
Artı -1 Eksi
All in One bilgisayara sahibim LoL'den başka oyun kaldırmıyor. Oyun oynamak için yeni bir PC mi almalıyım yoksa PS4 ve PS Plus mı? (Mortal Kombat, pes gibi oyunlar dışında hiç PlayStation'dan oyun oynamadım.

Simdi hocam eğer ben bütçeye sahibim diyorsan iyi bir PC topla ben onerebilirim. Ama orta düzey bütçen varsa Xbox Series S al Game Pass var ve bence Plus'tan daha iyi (daha detaylı açıklayabilirim) ama eger bütçen kisitliysa PS4 alabilirsiniz mantıklı ama şu an "bence" alınmaz çünkü destek kesilecek konsol istiyorsanız Series S güzel bir tercihtir.
 
Artı -2 Eksi
All in One bilgisayara sahibim LoL'den başka oyun kaldırmıyor. Oyun oynamak için yeni bir PC mi almalıyım yoksa PS4 ve PS Plus mı? (Mortal Kombat, pes gibi oyunlar dışında hiç PlayStation'dan oyun oynamadım.)

2. el PS4'ü 4500 liraya alıp çıkmış bütün oyunları cayır cayır oynarsın.
Ama.
Aynı oyunları masaüstünde oynamak için sadece kasa 14000 ayrıca 4 bin de monitör ve klavyeye vermen lazım. Diyelim ki masaüstü değil de laptop almak istedin. Bu sefer de.
Oyun oynayabilen laptop için 16 bin civarı vermen lazım.
4500'e 2. el PS4 ve PS Plus'la çıkmış bütün oyunları oynamak daha mantıklı gibi :)
Series S alsan e o zamanda Last of Us, God of War, Uncharted, gost of thosima yok :(
En kapsamlısı ve ekonomiği PS4 gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı