PS4 alınmalı mı?

@Badmobil
Hocam ps4 slim bana 1000tl gelicek oyunlu maliyet olarak iyi geldi. Fakat pro modeline fazladan 1000tl verneye değer mi düşündürüyor. Pc alırsam tüm bütçem gidicek. Pişman olma korkusuda var. Konsol beni tatmin eder mi? Zamanla alışırmıyım.
Dostum burası yeri değil galiba ama ben kendi PS4 Pro'mu satıyorum daha alalı 20 gün anca oldu. Toplasan 5 saat anca oyun oynamışımdır. Eskişehir Teknosa mağazasından alındı kutulu ve garantili 1700TL ye satacağım, alırım dersen pazarlıkta yapabiliriz.

Almışken en iyi performans veren PS4 Pro'yu almalısın bence daha sonra Slim aldım pişman oldum olayını yaşamazsın. Yani burada Slim kullananlar yanlış anlamasın beni Pro daha performanslı. Şu an ki televizyonunun özelliklerini bilmiyorum ama ileride televizyonunu 4K TV'ye güncellediğin zaman bile destekleyen oyunları oynayabilme imkanın olur.

Ayrıca acele etmeye de gerek yok PS5 çıksa bile PS4 Pro alınır.
Neden diye sorarsan:
- PS4 Pro için bu yıl en az 2-3 oyun daha çıkıcak.
- Onun dışında PS5 çıkınca da hemen PS5 almalıyım diye saldırmaya da gerek yok. PS5'in akıbeti de PS4 gibi olabilir. Adamlar 4-5 yıl sonra PS5 Pro çıkartır. Keşke bekleseydim de bunu alsaydım dersin.

Böyle piyasaları biraz geriden takip etmek daha çok bütçe dostu. Oyun yeni çıktı diye hemen oynanması gerekmez. Oyunlar hep olduğu yerde, sen bütçeni düşün.

Konsol için çok oynamak istediğin oyunları alırsın. Bütçe olarak konsol oyunlarının fiyatları çok zorluyor, ayda 2-3 tane oyun alıyım oynayım diyemezsin, indirimleri takip edersin, arkadaşlarınla ortak alırsın vs.

Exclusive(Playstation) dışındaki oyunları ve FPS oyunlarını yerinde olsam medium ayarlarda da olsa PC'de oynarım. Arkadaşların söylediği gibi Steam'de çok cazip indirimler oluyor. Örnek vermek gerekirse The Long Dark oyunu bir ara Steam'de 10 TL gibi cüzi bir rakama sahipti. PS4 için dijital olarak bu oyuna 109 lira vermen gerekiyor.

Lafı çok uzattım kusura bakma kısacası, konsola özel bir oyun çıkmış oynamazsam olmaz diyorsan (God of War, Spiderman gibi) konsolu al oyna koy bir kenara hala PS4 Pro için oyunlar çıkmaya devam ediyor. Tavsiye etmiyorum ama oyun bağımlısıyım çıkan oyunları hemen oynamam gerek diyorsan gerekirse korsan oyna, sonra satın al, sonuçta bir emek var ortada.

Yani tercih senin. İster PC topla, konsol işi biraz daha çok para işi. Çok paran varsa oynarsın hesabı. Şu an PS4 Pro sahibi olsan bile God of War için 250-300 lira vermeye elin gitmez yani. İlla ki indirime girmesini beklersin. :kıkırda:

Son düzenleme:
Konsollarda FPS olayı zamanla alışılabilecek bir durumdur. Bilgisayardan konsola geçince elbette başlarda o rahatlığı yakalayamayabilirsiniz. Ama oynadıkça aslında daha rahat olduğunu hissedersiniz.
Konsollarda performans istediğinizi anlıyorum. XBOX One X önermek istiyorum fakat XBOX konsola nasıl bir gözle bakarsınız bilemem. XBOX One X piyasadaki en güçlü konsoldur. Fiyat olarakta PS4 Pro ile aynı olarak biliyorum. Eğer XBOX tercih ederseniz oyun bakımından daha zengin bir kütüphaneye sahip olabilirsiniz. EA Access ve Game Pass gibi hizmetler çok güzel ve PS4 göre daha uyguna geliyor. Ama siz illâ ki PS4 özel oyunlarını oynamak isterseniz oraya bir şey diyemem. Her iki konsolunda kendine özel oyunları bulunuyor.
Eğer PlayStation olsun diye ısrar etmiyorsanız XBOX cephesine bir göz atmanızı tavsiye ederim.

PS4 sahibiyim ilk çıktığından beri.
Ne kadar oldu bilmiyorum:p
Bu süre içersinde beni çok memnun etti.
Akıllı TV olarak bile kullanabilirsin.
Oyunlara çok para vermene de gerek yok.
Yeni oyunları 2.el alabilirsin. Ben BF1 ve GTA5 verip 1 ay önce God of War aldım.
Böyle takasta yapabilirsin.
Eski ucuz oyun da alabilirsin.
70 TL'ye Uncharted The Nathane Drake Collection almıştım.
İçinde 1, 2 ve 3. oyunları var.
1' bitirdim. 2.yi bitirdim bitireceğim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı