Merhabalar. Amazonda PS4 399$ yazıyor. yani 830 tl falan. Free Shipping Yazıyor. Kargo ücretsiz demek yani. Ben Türkiyeye getirtsem kargo ücreti alırlar mı ? Gümrük % dilimi olarak ne kadar keser ? Ben aldım diyelim bunu Türkçe menüye çevirebilme şansım var mı ?
2.000 TL mi ? Şaka mı yapıyonuz. 400$ ps4 830tl yapıyor. Gümrük %20 gibi bi şey duymuştum. Olsun 1100tl. Kargo da ücretsiz. Peki yurt dışından alırsam garanti tr de geçecek mi ?
Gümrük %20 mi ? Öyle birşey olsa herkes yurtdışından cihaz satın alır getittirirdi . Gümrükte neredeyse 800 TL Masraf koyuyorlar toplam 1.700 TL Yapıyor . Servise gitmesi gerekecek gene yollayacaksın yurtdışına . Çok masraflı ve zor olur .
O kadar çok mu ya ? Bilgili biri varsa birinden de iyi bir yorum bekliyorum. Zaten 1200tlye sahibinden.comda falan çok buldum da. Gümrüğe taktım kafayı araştıralım bakalım biraz .
Eğer imkanın varsa kendin gidip alabilirsin. Mesela izmir'den yunan adasına gidip toplamda 900tl'ye (tam hatırlamıyorum ama en fazla 1000tl) gidiş - geliş ve ps4 alan birisi vardı.
O da mantıklı. Ama Ben yurt dışından getirdim diyelim gümrük hayırdır bilader demez mi. Hani telefon alanlarda oluyor ya. Amerika'da alıyor Türkiye'de çekmiyor. Gümrükle falan görüşüyor ücret alıyor konsolda da öyle sorun olmasın.